Siirry pääsisältöön

Paul Svensson – Raakana paistetut vihreät parsat

Raakana paistetut vihreät parsat sekä pieniä punasipuleita viinissä, mureutettua pihviä ja karamellisoituja hasselpähkinöitä.

”Parsan paistamien raakana antaa sille pähkinäisen, jäntevän ja tuoreen maun. Varo käyttämästä liikaa oliiviöljyä, ettei pinta mene pilalle.”

4 annosta:

  • 16 vihreää parsaa
  • 20 pientä punasipulia
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 dl vasikanlientä (ja tarvittaessa hieman vettä)
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 80 g hasselpähkinöitä
  • 2 pihviä, noin 400 g
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • ruokaöljyä friteeraukseen
  • suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun:

  • ruohosipulia

Kiehauta sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä heti. Kuori huolellisesti, mutta jätä juuri paikalleen. Ruskista sipulit paistinpannulla ja lisää punaviini sekä punaviinietikka. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää vasikanliemi ja tarvittaessa hieman vettä. Anna kiehua, kunnes sipulit ovat kirkkaita ja kastike on sakeaa.

Kiehauta sokeri ja vesi. Lisää hasselpähkinät ja anna kiehua, kunnes sokeriliemi alkaa tarttua pähkinöihin. Nosta pähkinät reikäkauhalla kattilasta ja friteeraa niitä heti 180-asteisessa ruokaöljyssä. Nosta pähkinät pannulta ja laita ne voipaperille ja mausta heti merisuolalla.

Puhdista parsoista suomut ja leikkaa 1 cm vartta pois. Kuumenna paistinpannu ja laita pohjalle suolaa. Pane parsat pannulle ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Kierittele parsoja pannulla, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja pehmeitä, mutta yhä jänteviä. Leikkaa parsat isoiksi paloiksi.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Ruskista tai grillaa molemmilta puolilta, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä.

Leikkaa liha isoiksi paloiksi, sekoita kaikki ainekset vadille ja kaada kastiketta päälle. Koristele hasselpähkinöillä ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Resepti kirjasta Pauls Kök, En grönare matfilosofi

Katso uusia ideoita kasvisruokiin tästä. Kokeile valmistaa myös parsaa uppomunalla.

Lue myös