RAAKANA PAISTETUT VIHREÄT PARSAT sekä pieniä punasipuleita viinissä, mureutettua pihviä ja karamellisoituja hasselpähkinöitä.

 

”Parsan paistamien raakana antaa sille pähkinäisen, jäntevän ja tuoreen maun. Varo käyttämästä liikaa oliiviöljyä, ettei pinta mene pilalle.”

 

4 annosta

 

16 vihreää parsaa

20 pientä punasipulia

3 dl punaviiniä

½ dl punaviinietikkaa

3 dl vasikanlientä (ja tarvittaessa hieman vettä)

2 dl sokeria

2 dl vettä

80 g hasselpähkinöitä

2 pihviä, noin 400 g

merisuolaa

oliiviöljyä

ruokaöljyä friteeraukseen

suolaa, mustapippuria

 

tarjoiluun:

ruohosipulia

 

Kiehauta sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä heti. Kuori huolellisesti, mutta jätä juuri paikalleen. Ruskista sipulit paistinpannulla ja lisää punaviini sekä punaviinietikka. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää vasikanliemi ja tarvittaessa hieman vettä. Anna kiehua, kunnes sipulit ovat kirkkaita ja kastike on sakeaa.

 

Kiehauta sokeri ja vesi. Lisää hasselpähkinät ja anna kiehua, kunnes sokeriliemi alkaa tarttua pähkinöihin. Nosta pähkinät reikäkauhalla kattilasta ja friteeraa niitä heti 180-asteisessa ruokaöljyssä. Nosta pähkinät pannulta ja laita ne voipaperille ja mausta heti merisuolalla.

 

Puhdista parsoista suomut ja leikkaa 1 cm vartta pois. Kuumenna paistinpannu ja laita pohjalle suolaa. Pane parsat pannulle ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Kierittele parsoja pannulla, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja pehmeitä, mutta yhä jänteviä. Leikkaa parsat isoiksi paloiksi.

 

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Ruskista tai grillaa molemmilta puolilta, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä.

 

Leikkaa liha isoiksi paloiksi, sekoita kaikki ainekset vadille ja kaada kastiketta päälle. Koristele hasselpähkinöillä ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.