Siirry pääsisältöön

Paul Svensson – Paprikatartar

PAPRIKATARTAR – basillikan, sipulin ja mustekalan kera

”Tätä lähemmäs Välimerta ei pääse. Tällaisia ruokia syön verannalla aurinkoisena päivänä ja nautin lasillisen rosèviiniä.”

4 annosta:

  • 2 grillattua vihreää luomupaprikaa
  • 2 grillattua punaista luomupaprikaa
  • ½ kesäkurpitsaa
  • ½ munakoisoa
  • 1 tomaatti
  • 1 salottisipuli silputtuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 200 g mustekalaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 ohutta hapanjuurileipäviipaletta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • merisuolaa
  • suolaa, pippuria

Kuutioi grillattu paprika, kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatti. Kuullota salottisipulia vähässä oliiviöljyssä, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa.

Paista munakoisoja uunissa vähässä oliiviöljyssä ja sitruunamehussa. Paista kesäkurpitsa nopeasti vähässä oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli tomaatin ja revityn basilikan kanssa. Mausta viinietikalla ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.

Kuori punasipuli ja leikkaa isoiksi viipaleiksi. Paista nopeasti kuumalla pannulla ja viimeistele viinietikalla. Anna kiehua kokoon ja tarjoile haaleana. Kuumenna paistinpannu ja paista mustekalarenkaat nopeasti oliiviöljyssä ja silputussa valkosipulissa. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja paahda uunissa vähässä oliiviöljyssä ja merisuolassa.

Levitä kasvissekoitus lautaselle ja ripottele viinietikkasipulirenkaat, mustekala, basilika ja rapea leipä annoksen päälle.

Resepti kirjasta Pauls Kök, En grönare matfilosofi

Hae uusia kasvisruokareseptejä tästä!

Lue myös