METSÄSIENILASAGNE ilmakuivatun kinkun ja oreganon kera

 

”Tein tätä sieniruokaa eräällä kurssilla Toscanassa 15 vuotta sitten. Se oli mahtavaa silloin, mutta muuttuu koko ajan paremmaksi. Käytä aina tuoreita sieniä, niin se on ehdotonta.”

 

4-5 annosta

 

400g erilaisia metsäsieniä, kuten tapionherkkusieniä, kanttarelleja ja torvisieniä

2+1 salottisipulia hienonnettuna

1 porkkana pieninä kuutioina

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

9 dl maitoa

3 dl kermaa

1 dl raastettua parmesaania

9 tuoretta lasagnelevyä

250 g ilmakuivattua kinkkua

1 ruukku oreganoa

6 salaattisipulia siivuina

oliiviöljyä ja voita paistamiseen

sitruuna

suolaa, pippuria

 

 

Puhdista, harjaa ja siivuta sienet.

Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljyä ja paista sienille pinta. Lisää voita ja kaksi salottisipulia, paista vielä 30 sekuntia, mausta suolalla ja pippurilla. Huom! Paista sienet erissä, etteivät ne ala kiehua!

 

Kuullota porkkana, viimeinen salottisipuli ja valkosipuli voissa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito ja kerma. Keitä kunnes kaikki jauhon maku on poissa, noin 10 minuuttia. Lisää raastettu parmesaani ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

 

Aseta kerroksittain lasagnelevyjä, kastiketta, paistettuja sieniä, kinkkua ja oreganoa. Viimeistele kastikkeella ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on gratinoitunut ja lasagnelevyt ovat pehmeitä, mutta hieman al dente.

 

Koritele vastapaistetuilla sienillä, kevät sipulilla ja oreganolla.