Siirry pääsisältöön

Paul Svensson – Metsäsienilasagne

Metsäsienilasagne ilmakuivatun kinkun ja oreganon kera

”Tein tätä sieniruokaa eräällä kurssilla Toscanassa 15 vuotta sitten. Se oli mahtavaa silloin, mutta muuttuu koko ajan paremmaksi. Käytä aina tuoreita sieniä, niin se on ehdotonta.”

4-5 annosta:

  • 400g erilaisia metsäsieniä, kuten tapionherkkusieniä, kanttarelleja ja torvisieniä
  • 2+1 salottisipulia hienonnettuna
  • 1 porkkana pieninä kuutioina
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 9 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 9 tuoretta lasagnelevyä
  • 250 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 ruukku oreganoa
  • 6 salaattisipulia siivuina
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
  • sitruunaa
  • suolaa, pippuria

Puhdista, harjaa ja siivuta sienet. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljyä ja paista sienille pinta. Lisää voita ja kaksi salottisipulia, paista vielä 30 sekuntia, mausta suolalla ja pippurilla. Huom! Paista sienet erissä, etteivät ne ala kiehua!

Kuullota porkkana, viimeinen salottisipuli ja valkosipuli voissa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito ja kerma. Keitä kunnes kaikki jauhon maku on poissa, noin 10 minuuttia. Lisää raastettu parmesaani ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Aseta kerroksittain lasagnelevyjä, kastiketta, paistettuja sieniä, kinkkua ja
oreganoa. Viimeistele kastikkeella ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20
minuuttia, kunnes pinta on gratinoitunut ja lasagnelevyt ovat pehmeitä, mutta hieman al dente.

Koristele vastapaistetuilla sienillä, kevät sipulilla ja oreganolla.

Resepti kirjasta Pauls Kök, En grönare matfilosofi

Katso lisää inspiroivia sienireseptejä ja kasvisruokareseptejä täältä!

Lue myös