LUONNOLLINEN MANSIKKASORBETTI suklaan kera

 

”Tätä valmistetaan mansikkakauden huipulla, sillä silloin mansikoissa on luonnostaan paljon sokeria ja niistä tulee ihanan kermaisia pakkasessa.”

 

4 annosta

 

16 kotimaista mansikkaa kannat poistettuna

1 vaniljatanko

5 dl mansikkamehua

5 dl suklaata (63% sokeria)

 

 

Leikkaa vaniljatanko halki ja raaputa siemenet mansikkamehuun,

Lämmitä mehu 90-asteiseksi ja lisää mansikat, Anna niiden jäähtyä liemessä. Ota mansikat pois ja pistä puutikkuihin. Pane mansikkatikut lautaselle ja pakasta ainakin 8 tuntia.

Lämmitä suklaata vesihauteessa, kunnes se on kokonaan sulanut. Ota mansikkatikut pakkasesta ja kasta ne nopeasti lämpimään suklaaseen. Viimeistele kastamalla kidesokeriin (jonka voit maustaa sitruunahapolla ja limetinkuorilla). Anna vetäytyä hetki ja syö pikku jälkiruokana tai kahvin kanssa