350 g hauki-, ahven tai kuhafileetä

8 sinisimpukkaa

12 jokiravunpyrstöä

400 g paseerattua tomaattia

2 rkl tomaattipyrettä

200 g perunaa

150 g porkkanaa

50 g juuriselleriä

50 g fenkolia

50 g sipulia

2 rkl inkiväärimurskaa purkista tai hienonnettua tuoretta inkivääriä

2 rkl sweet thai chili -kastiketta

2 rkl kalafondia

2 dl valkoviiniä

2 dl vettä 

(suolaa)

Pilko kasvikset ja paloittele kala. Kaada kattilaan 2 dl valkoviiniä, 2 dl vettä, 2rkl kalafondia ja paseerattu tomaatti.

Kun liemi kiehuu, lisää kasvikset - ensin kovimmat, sitten pehmeämmät, jotta kaikki kypsyvät tasaisesti.

Mausta liemi parilla ruokalusikallisella inkivääriä ja maun mukaan chilikastikkeella. Tarkista maku. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä ja maku kohdallaan, lisää sekaan kalat, sinisimpukat ja jokiravunpyrstöt.

Keitä vain hetki, etteivät kalat kypsy liikaa. Voit tarkistaa kypsyyden leikkaamalla isoimman kalanpalan kahtia. Jos se on juuri ja juuri kypsä, on ruoka valmis tarjottavaksi.

Keittoon voi lisätä loppuvaiheesa myös pari pikottua tomaattia. Muistathan, että kalat kypsyvät koko ajan kuumassa liemessään.