d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pad Kra Pao

Voit nauttia tämän ruuan sellaisenaan riisin kanssa, mutta suosituin tapa on nauttia se paistetun kananmunan kanssa. Tämä klassinen yhdistelmä on nimeltään ”kao pad gaprao gai kai dao”, joka tarkoittaa yksinkertaisesti riisiä, jossa on broileria, basilikaa ja paistettua munaa. Thaimaalainen paistettu kananmuna paistetaan suuressa määrässä öljyä, koska tärkein haluttu ominaisuus on munanvalkuaisten kuplivat ruskeat reunat. Hieman juoksevan kananmunan kermaisuus pehmentää paistinpannun voimakkaan, mausteisen maun, ja siksi se on niin voittava yhdistelmä.

Vaikka tämä resepti on suosituin kanan kanssa, voit valmistaa sen lähes kaikista kuviteltavissa olevista proteiineista. Possua, naudanlihaa, äyriäisiä tai jopa kasvisversio, joka on valmistettu tofusta ja/tai sienistä. Joten jos kana ei ole sinun juttusi, vaihda se vapaasti!

  • 5-10 thaimaalaista chiliä tai maun mukaan
  • 5 valkosipulinkynttä 
  • 1 ripaus chiliä tai muuta mietoa punaista paprikaa hienonnettuna 
  • 1 dl pitkiä papuja, leikattu lyhyiksi paloiksi 
  • 1 pieni sipuli kuutioituna 
  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 1 rkl osterikastiketta 
  • 1 rkl soijakastiketta 
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1,5 tl mustaa soijakastiketta 
  • 2 rkl vettä 
  • 1,5 tl sokeria 
  • 3-4 dl pyhäbasilikaa (tai thai basilikaa)
  • Kasviöljyä tarpeen mukaan 
  • 2-3 munaa (1 per henkilö) 
  • Jasmiiniriisiä tarjoiluun
  • Prik Nam Pla (mauste kananmunan maustamiseen, valinnainen): Sekoita kalakastiketta, purista limettimehua, hienonnettua thai-chiliä ja hienonnettua valkosipulia. 
  1. Murskaa thai-chili ja valkosipuli karkeaksi tahnaksi. Yhdistä osterikastike, soijakastike, kalakastike, musta soijakastike, vesi ja sokeri ja sekoita, jotta sokeri liukenee. Kuullota valkosipuli-chilitahnaa wokissa tai suuressa pannussa pienessä kasviöljyssä keskilämmöllä, kunnes valkosipuli alkaa muuttua kullanruskeaksi. Lisää kana ja paista kananjauhelihaa pieneksi. Lisää kastike ja jatka sekoittamista, kunnes kana on melkein kypsä. Lisää sipulit ja pitkät pavut, paista hetken kypsäksi. Poista lämmöltä ja sekoita joukkoon pyhä basilika. Maista ja säädä mausteiden määrää tarpeen mukaan. 
  2. Paistettua munaa varten: Kuumenna noin 1 cm kasviöljyä pienessä tarttumattomassa pannussa tai wokissa keskilämmöllä. Kun öljy on kuumaa (haluat että öljy on erittäin kuumaa, varsinkin jos pidät juoksevasta keltuaisesta), riko muna suoraan pannulle ja anna paistua, kunnes reunat ovat ruskeita ja kuplivia. 
  3. Tarjoa paistetun riisin päällä ja asettele päälle paistettu muna. Pirskota hieman prik nam plaa:ta kananmunan päälle ja nauti!

Lue myös