d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ohraa ja punajuurta vuohenjuustokastikkeella


Tiesitkö, että Patros-juustoja on kolme erilaista? Löydät esimerkiksi Citymarketeista kaikki kolme juustoa. Patros Original Feta on valmistettu lampaan- ja vuohenmaidosta, kun taas Patros Natur -salaattijuusto on valmistettu lehmänmaidosta. Patroksella on myös oma vuohenjuusto, jota löytyy juurikin tästä reseptistä!

Punajuuri lohkot:

  • 2 kpl punajuuria
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  1. Lohko punajuuret ja paahda uunissa kypsiksi. Paista vielä pannulla voissa. Lopuksi lisää siirappia ja mausta suolalla.

Vuohenjuusto creme:

  • 100 g Patros Vuohenjuustoa
  • 1-2 tl creme fraichea
  1. Sekoita yleiskoneessa Patros Vuohenjuusto ja creme fraichen tasaiseksi massaksi.

Ohra seos:

  • 0,5 dl ohraa
  • 1 kpl porkkanaa
  • 1 kpl herkkusieni tai muita sieniä
  • 50 g pekonia
  • 1 rkl voita
  • lehtipersiljaa
  • timjamia
  1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa pekoni, porkkana ja sieni pieneksi kuutioksi. Paista pekonit, porkkanat ja sienet pannulla kypsäksi. Lisää mukaan keitetty ohra.
  3. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja lisää hienonnetut yrtit.

Ohuet perunasuikaleet:

  • 1 uuniperuna
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  1. Leikkaa mandoliinilla perunasta ohutta suikaletta. Liota vedessä hetki.
  2. Kuumenna reilusti öljyä kattilassa 160-170 asteeseen ja friteeraa peruna rapeaksi.
  3. Mausta suolalla.
vuohenjuusto
Reseptissä käytettiin Patros Vuohenjuustoa.
Reseptin loihti Toptaste vaikuttaja: @kokki_ja_kamera

Lue myös