2 salottisipulia

voita

rouhittua mustapippuria

1 dl kasvislientä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl kermaa

125 g purkki Cantadou-piparjuurijuustoa

tuoretta persiljasilppua

voinokaretta

Sulata voi pannussa ja paista silputtu salottisipuli raukeaksi. Jauha muutama kierros mustapippuria myllystä päälle ja sekoita. Lisää kasvisliemi ja viini. Anna kiehua reippaasti avoimessa pannussa niin kauan, että nestettä on jäljellä noin puolet. Aikaa siihen menee kolmisen minuttia.

Lisää kerma ja piparjuurijuusto pannuun ja sekoita sen aikaa, että juusto sulaa. Se tapahtuu nopeasti. Lisää runsaasti tuoretta persiljasilppua, sekoita ja sulata muutama voinokare joukkoon.

Älä keitä enää. Talvella, kun persilja kasvaa ruukussa, ovat varret hentoja. Nekin voi käyttää kastikkeeseen.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Älä lisää suolaa keittoveteen. Tuo pöytään kastikkeen lisäksi parmesaanijuustorastetta.