d-md-none
Siirry pääsisältöön

Maistuisiko luomuomenasiideri, jonka omenat kasvavat hyvin persoonallisessa puutarhassa?

Happy Joe -siideriperhe on täydentynyt mielenkiintoisella luomu-uutuudella. Wild Organic -siiderissä on käytetty omenoita, jotka kypsyvät puutarhassa, jossa luonnon eläimet vaeltavat vapaasti omenapuiden lomassa. 

Wild Organic -omenasiideri on osa Happy Joe -siideriperhettä, jonka tuotteet valmistetaan tarkoin valikoiduista ja laadukkaista raaka-aineista perinteisiä siiderin valmistusmenetelmiä kunnioittaen. Wild Organic -siiderillä on oma, mielenkiintoinen tarinansa, sillä sen valmistamisessa käytetään luomuomenoita, joiden kasvatustapa on erityisen kiinnostava. Erikoisuus piilee siinä, että omenat kasvavat ja kypsyvät viljellyissä omenapuutarhoissa, joissa luonnon eläimet voivat vaeltaa vapaasti omenapuiden lomassa.

Intensiivisen pehmeä omenan maku

Wild Organic -omenasiideri maistuu muiden Happy Joe -siiderien tapaan aidolta omenalta. Wild Organic on kuiva omenasiideri, joten se soljahtaa  hyvin suomalaisten makumieltymyksiin. Suomalaisethan suosivat yhä enenevässä määrin kuivia omenasiidereitä. Tuotteen mehupitoisuus on jopa 50%, jonka ansiosta se on maultaan intensiivisen omenainen, mutta samalla hyvin pehmeä. 

Pienintä piirtoa myöten vegaani

Wild Organic soveltuu raaka-aineidensa puolesta vegaaneille, ja uutuustuote on nyt pienintäkin piirtoa myöten vegaani: Happy Joe -pullojen etikettien liimakin on nimittäin vaihdettu vegaaniystävälliseksi. 

Happy Joe Wild Organic on saatavilla huhtikuusta lähtien hyvin varustelluista vähittäiskaupoista ja ravintoloista ympäri maan.

Siiderin säväyttämä vinaigrette

Kokki Aleksander Trivedi maistoi uutuussiiderin ja loi sen inspiroimana keväisen reseptikokonaisuuden. ”Happy Joe Wild Organic -siiderin raikkaan omenainen maku sopii mielestäni äärimmäisen hyvin rasvaisten juustojen seuraksi, joten käytin sitä vinaigretten raaka-aineena, jonka raikas maku kruunaa salaatin ja vuohenjuustoleipäsen muodostaman keväisen kokonaisuuden.”

”Happy Joe Wild Organic -siideri on juuri niin kuiva, että sillä voi tasapainottaa rasvaisia juustoja ja raskastakin ruokaa. Happy Joe toimii loistavasti myös omenahillon ja lihakastikkeen joukossa. Yhdistin reseptissä raikkaan salaatin ainekset kokoon keitetyn siiderin pirteään makuun. Pieni määrä etikkaa ja laadukasta oliiviöljyä pitää maun ja rakenteen koossa, jolloin vinaigrettesta syntyy kesäinen kastike. Ja mikä parasta, siideri on keitetty kokoon, joten siinä ei ole alkoholia. Näin vinaigrettea voi tarjota ihan kaikille. Kokeile – saatat jopa ihastua.”

Happy Joe -vinaigrette 

  • ½ ploa Happy Joe Wild Organic -siideriä 
  • 2 rkl valkoviinietikkaa 
  • 3 rkl oliiviöljyä 

1. Laita siideri ja valkoviinietikka kattilaan. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on noin 3-4 rkl ja nosta kokonaisuus jäähtymään. 

2. Kun seos on hieman haaleaa, lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita. Mikäli vinaigretten koostumus tuntuu paksulta, voit ohentaa sitä siiderillä. 

Raikas salaatti ja vuohenjuustoleipänen 

  • 1 paahtoleipä 
  • 1 tomaatti 
  • 1/3 vuohenjuustotankoa 
  • kourallinen kukkakaalin nuppuja 
  • kourallinen pensaspapuja
  • kourallinen retiisejä 
  • kourallinen vuonankaalia

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää joukkoon runsaasti suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan pensaspavut. Kun pensaspavut ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon retiisit ja kukkakaalit. Nosta ne kiehuvasta vedestä siivilään ja laita jäiseen veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. 

2. Viipaloi tomaatti, asettele viipaleet paahtoleivän päälle ja asettele päälle vuohenjuusto. 

3. Nosta leipä uuniin grillivastuksen alle, kunnes leivän pinnassa on kaunis väri. 

4. Pese vuonankaali ja kuivaa pinta. Annostele lautaselle vihannekset ja vuonankaali, kaada päälle Happy Joe -vinaigrette, aseta lautasen reunalle paahdettu vuohenjuustoleipänen ja nauti! 

Resepti ja kuvat: Alexander Trivedi

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös