Siirry pääsisältöön

Krog Roban keittiömestarin Ahvenkeitosta riittää monelle!

Roban ahvenkeitto 10:lle

Liemi:

  • 1 kg ahvenen/kuhan ruodot ja päät tai kokonaisia pieniä ahvenia, ilman kiduksia
  • 2 dl kuivaa valkoviinia
  • 1,5 l kylmää vettä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 kpl porkkanaa
  • 15 kpl mustapippuria
  • 1 kpl laakerin lehti
  • 1 pnt tilliä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita

Huuhtele kalanruotoja kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

Kuullota hienoksi leikatut kasvikset voissa kattilassa, miedolla lämmöllä n. 10minuuttia ilman, että ne ottaa väriä. Lisää viini ja mausteet, keitä 5 minuuttia. Lisää kalanruodot, kylmä vesi ja kuohukerma. Nosta lämpö ja keitä lempeästi 20 minuuttia, kuori vaahto pinnasta.

Siirrä kattila sivuun ja lisää kokonaiset tillin varret ja kansi kattilaan. Anna maustua 20 minuuttia ja siivilöi liemi tämän jälkeen.

Kalakeitto:

  • liemi
  • 1,5 kg uusia perunoita pilkottuna
  • 1 kg nahattomia ahvenfileitä puolitettuna, ruodot poistettuna
  • 3 kpl shalottisipuleita hienonnettuna
  • 1 pnt tilliä
  • 2 rkl suolaa

Kuumenna keittoliemi ja lisää suola. Lisää pilkotut perunat ja shalottisipulit kuuman liemen sekaan. Keitä 15minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kytke lämpö pois liedeltä ja lisää ahvenfileet ja hienonnettu tilli. Sekoita varovasti. Anna ahvenen kypsyä jälkilämmöllä n. 5 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:

Keitto tarjoillaan ruisleivän ja voin kanssa.

Vinkki:

Tee keiton lientä enemmän kerralla ja pakasta tulevaa käyttöä varten.

Lue myös