d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kesän paras grillilankku

Grillattu mojo rojo-kastike

  • 2 kpl punainen paprika
  • 2 kpl tomaatti
  • 1 kpl vihreä chili
  • 2 kpl valkosipuli (kokonainen)
  • 2 viipaletta paahdettua leipää
  • 2 kpl kananmuna keltuainen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suola
  • jauh. korianteri
  • jauh. paprika
  • 2 rkl valkoviinietikka

1. Grillaa paprikat ja tomaatit kunnes saavat kunnolla väriä. Sulje muovipussiin ja anna jäähtyä. Kuori paprikat ja tomaatit.

2. Pakkaa valkosipulit folionyyttiin ja kypsennä grillissä ylätasolla täysin kypsiksi.

3. Lisää jäähtyneet paprikat, tomaatit blenderiin. Purista valkosipulit sekaan. Lisää keltuaiset, leipä muru, etikka ja mausteet.

4. Sekoita tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista suola.

5. Jäähdytä

6. Tarjoile kanarian perunoiden kanssa.

Kanarian perunat eli Papas Arrugadas

  • 1 l vesi
  • 100 g suola
  • 500 g pieniä varhaisperunoita

Lisää kattilaan vesi, suola ja perunat. Keitä perunat kunnes ovat kypsiä. Kaada lähes kaikki vesi pois ja höyrystä loput. Laita perunat uunipellille ja paahda 200 asteisessa  uunissa noin 10 min kunnes saavat hieman väriä.

Karitsan ulkofile

  • 300 g karitsan ulkofile
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • muutama timjaminoksa
  • pippureita rouhittuna (rose, viher, musta)
  • oliiviöljyä

1.Hienonna valkosipulit ja nypi timjami karitsan sekaan

2. Rouhi pippurit hienoksi ja hiero öljyn kanssa karitsan pintaa.

3. Ota karitsa 30 min ennen kypsennystä huoneenlämpöön.

4. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia kylmässä.

5. Pyyhi suurin osa marinadista pois. Suolaa karitsat ja grillaa molemmin puolin kunnes ovat medium.

6. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa siivuiksi.

Paahdettu jalapenovoi

  • 2 kpl tuore jalapeno
  • 1 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 kpl hienonnettu valkosipuninkynsi
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g pehmeää voita
  • suola
  • mustapippuria
  1. Grillaa jalapenot grillissä pehmeiksi. Poista siemenet ja murskaa morttelissaa yrttien kanssa tasaiseksi massaksi öljyn kanssa.

2. Sekoita pehmeään voihin yrtti-jalapeno seos ja lisää sitruunankuori ja mehu. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla.

3. Jos voi on liian pehmeää niin laita se hetkeksi kylmään.

Lisäksi tarjolla:

Grillattua vihreää parsaa, broccoliiniä, sydänsalaattia, kesäkurpitsaa, grillattua leipää ja sitruunaa

. . .

Manadero Collecciõn de Parcelas Garnacha 2018

Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, luumuinen, kevyen taatelinen, hennon setrinen, tamminen

Linkki Alkon sivuille

Manadero Collección de Parcelas Garnacha 2018 on korkealaatuinen punaviini, joka edustaa parhaita Garnacha-rypäleistä valmistettuja viinejä. ”Collección de Parcelas” viittaa siihen, että viini on valmistettu tarkoin valikoiduista rypäleistä eri tarhoilta.

Tämä viini tarjoaa intensiivisen ja moniulotteisen aromiprofiilin. Siinä voi olla havaittavissa vivahteita tummista kirsikoista, vadelmista, kypsistä luumuista ja mehevistä marjoista. Lisäksi siinä saattaa olla mausteisia ja maanläheisiä sävyjä, kuten pippuria, neilikkaa ja tupakkaa. Tuoksu ja maku voivat olla hienostuneita ja houkuttelevia.

Manadero Collección de Parcelas Garnacha 2018 tarjoaa täyteläisen rakenteen ja samettisen pehmeän suutuntuman. Sen hapokkuus on tasapainossa runsaan hedelmäisyyden ja pehmeiden tanniinien kanssa. Viini voi olla monimutkainen ja kehittyvä, jolloin pullokypsytyksen myötä sen maut ja ominaisuudet syvenevät entisestään.

Tämä viini sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai seuraksi monenlaisille ruoille. Se on erityisen hyvä valinta grillatun lihan, kuten naudan, karitsan tai villisian, kanssa. Se voi myös täydentää riistaruokia, kypsytettyjä juustoja ja mausteisia pataruokia. Suositeltavaa on tarjoilla Manadero Collección de Parcelas Garnacha 2018 noin 16-18 asteen lämpötilassa, jotta sen maut pääsevät täysin oikeuksiinsa.

Lue myös