d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kermainen kookoskummeliturska ja grillattuja kauden vihanneksia

Kevyesti paistettu kummeliturska on täydellinen ja helppo päivällisresepti. Kauden vihannesten ja kermainen kookoskastike todella nostavat kalan makua. Koko perhe ihastuu tähän terveelliseen ruokaan.

Kahdelle:

  • 4 MSC-sertifioitua kummeliturskafileetä
  • 32 g vehnäjauhoja
  • 175 ml kookoskermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl avokadoöljyä
  • 2 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 50 g varsiparsakaalia
  • 50 g minimaissia
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1/2 rkl valkosipulihiutaleita
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  1. Kuivaa kummeliturskafileet talouspaperilla. Mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Jauhota kala maustetuissa jauhoissa ja varista pois ylimääräinen jauho.
  2. Kuumenna 2 rkl avokadoöljyä pannussa. Aseta fileet pannuun ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pois pannulta.
  3. Lisää kookoskerma pannulle. Anna hautua, kunnes kerma alkaa tuntua paksummalta. Lisää sitruunamehu ja kalafileet pannulle. Hauduta 2 minuuttia ja käännä fileet kerran haudutuksen aikana.
  4. Lisää sekaan korianteri ja tarkista suola. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa makusi mukaan.
  5. Huuhtele kasvikset. Lisää ne kannelliseen pannuun ja peitä kannella. Kypsennä 2 minuuttia – ylimääräinen vesi haihtuu ja höyry kypsentää vihanneksia. 
  6. Seuraavaksi poista kansi ja lisää pannuun 1 rkl avokadoöljyä. Mausta valkosipulihiutaleilla, suolalla ja pippurilla ja paista noin 4 minuuttia välillä käännellen.
  7. Tarjoa lämpimät kasvikset kummeliturskan ja kastikkeen kanssa.

Kun paistat kasviksia, ole varovainen, etteivät ne kypsy liikaa. Ne ovat valmiita, kun niissä on vielä purutuntumaa – täydellinen lisä kalalle.

– Vinkki kokilta
Reseptin kokki Naledi Toona.

Resepti: Naledi Toona / Merien Keittokirja

Kuvat: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös