d-md-none
Siirry pääsisältöön

Jouluruoan tuunausvinkit

Jouluksi tulee helposti varattua hieman liikaa ruokaa. Pienistäkin tähteeksi jääneistä ruuista saa helposti pyöräytettyä uutta tarjottavaa: porkkanalaatikosta tai rosollista keiton, sillistä uunikiusauksen tai riisipuurosta vuokaleivän. Tässä joitain vinkkejä jouluruokien tähteiden tuunaukseen! 

Porkkanalaatikko: blinit, ohukaiset, kasvispihvit, rieskat, sämpylät, sosekeitto 

Lanttulaatikko: peruna-lanttusosekeitto, rieskat, lanttukukkoset 

Rosolli: kasvispihvit, kasvissosekeitto 

Sienisalaatti: letut, blinien täyte, sienikeitto 

Lohi: pasta, kiusaus 

Silli: kiusaus 

Kinkku: juures-kinkkukiusaus, salaatti, kinkkupiirakka, hernekeitto, pizza, lämpimät voileivät 

Juustot: raasteena pakastimeen, lämpimät voileivät, piirakat, juustokeitto 

Hedelmät: hedelmäsalaatti

Riisipuuro: vanukas, (pata)leipä, Ahvenanmaan pannukakku

Pitsapannari kinkun tähteistä

Pohja:

  • 4 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl leseitä
  • 2 rkl öljyä

Täytteet:

  • pala purjoa
  • 1/4 paprika
  • 75 g kinkkua
  • 1 tomaatti
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 dl juustoraastetta pinnalle
  • + rypsiöljyä/juoksevaa margariinia voiteluun
  1. Pane uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen
  2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 26-28 cm)
  3. Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa
  4. Valmista täyte
  5. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta
  6. Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi
  7. Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta
  8. Kypsennä uunin keskitasolla 25-30 minuuttia

Nauti valmis pannukakku raikkaan salaatin kanssa!

Koonnut: Mia Heiskanen 
Lähde: Martat

Lue myös