Siirry pääsisältöön

Joona Lehto – Kokkimaajoukkue – pääruoka neljälle

Lehtikaalirisotto:

  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 400 g arborio-risottoriisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1–1,2 l kana- tai kasvislientä
  • 1 lehtikaaliaruukku
  • 45 g parmesaania
  • 10 g voita
  • suolaa
  • sitruunan mehua
  • rapeaksi paahdettua serrano-kinkkua
  1. Aloita esivalmisteluilla. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna
    kana- tai kasvisliemi. Pese ja pilko lehtikaali rouheasti hiukan pienemmäksi ja raasta parmesaani.
  2. Kuumenna laakea kattila tai pannu, lisää pannulle oliiviöljy, kuutioidut sipulit sekä risottoriisi. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini ja anna sen redusoitua noin puoleen.
  3. Lisää pannulle kauhallinen kerrallaan kuumaa lientä muutaman minuutin välein. Keitettyäsi 14–18 minuuttia risoton koostumus alkaa olla  puuromainen ja riisin kypsyys sopivan napakka.
  4. Lisää lehtikaali ja keitä vielä hetki.
  5. Lisää parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja sekoita. Halutessasi voit lisätä joukkoon sitruunan mehua ja rapeaksi paahdettua serrano-kinkkua.

Uunissa paahdetut porkkanat

  • 5–6 kpl keskikokoista porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • hienonnettua tuoretta rakuunaa
  1. Pese porkkanat huolellisesti ja leikkaa pois kannat
  2. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa halki
  3. Levitä porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja hiero niihin tasaisesti öljy, suola ja sokeri
  4. Paahda porkkanoita 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia
  5. Tarkista kypsyys ja viimeistele hienonnetulla rakuunalla

Paistettua maissikananrintaa:

  • 4 kpl nahallisia maissikanan rintafileitä
  • suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipuli
  • mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl sitruunanmehua
  1. Suolaa maissikanan rintafileet huolellisesti molemmin puolin
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle öljy
  3. Laita fileet pannuun nahkapuoli alaspäin
  4. Paista fileitä molemmilta puolilta noin 3–4 minuuttia kunnes ne ovat lähes kypsiä
  5. Ota pannu liedeltä sivuun ja lisää voita sekä halkaistu valkosipuli. Anna voin ruskistua, varo polttamasta. Valele kananfileitä ruskistuneella voilla
  6. Ota fileet pannulta foliokääreeseen vetäytymään
  7. Mausta pannulla oleva voi sitruunan mehulla ja mustapippurilla

Annoksen kokoaminen:

  • Paistetut kananfileet
  • Paistovoi
  • Paahdetut porkkanat
  • Lehtikaalirisotto
  • Lehtikaalinversoja
  1. Lusikoi risottoa lautasen toiseen reunaan
  2. Laita kananfilee nojaamaan risottoa vasten
  3. Laita muutama porkkana nojaamaan kananfileetä vasten
  4. Lusikoi paistovoita kananfileen päälle
  5. Koristele annos lehtikaalin versoilla
Joona Lehto

Lue myös