Jogurttijäädyke:

150 g jogurttia

3 dl kuohukermaa

3 kananmunan keltuaista

1 dl sokeria

 

1.     Kypsennä vesihauteessa keltuaista ja sokeria jatkuvasti vispaten, kunnes se on saostunut.

2.     Nosta kulho pois hauteesta ja jatka vispaamista, kunnes lämpötila alkaa laskea.

3.     Vatkaa kerma vaahdoksi.

4.     Yhdistä ensin jogurtti jäähtyneeseen keltuais-sokerimassaan, jonka jälkeen nostele joukkoon kermavaahto.

5.     Kaada jäädykemassa esimerkiksi pieneen kakku- tai leipävuokaan ja pakasta vähintään 4–5 tuntia.

 

Puolukkakinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeria

1 dl puolukoita

 

1.     Laita kattilaan sokeri ja kuumenna sitä, kunnes se on vaalean ruskeaa. Varo polttamasta.

2.     Lisää joukkoon lämmitetty kuohukerma noin kolmessa osassa.

3.     Keitä kinuskia vielä noin 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä.

4.     Lisää puolukat kinuskiin.

 

Annoksen kokoaminen:

Jogurttijäädyke

Puolukkakinuski

Mysliä

 

1.     Ota jäädyke pakkasesta ja leikkaa se veitsellä sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Aseta pala lautaselle.

2.     Lämmitä kinuski ja lusikoi sitä jäädykkeen viereen.

3.     Koristele annos halutessasi myslillä.

4.     Nauti!