Siirry pääsisältöön

Joona Lehto – Kokkimaajoukkue – Jälkiruoka neljälle

Jogurttijäädyke:

  • 150 g jogurttia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  1. Kypsennä vesihauteessa keltuaista ja sokeria jatkuvasti vispaten,
    kunnes se on saostunut.
  2. Nosta kulho pois hauteesta ja jatka vispaamista, kunnes lämpötila alkaa laskea.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Yhdistä ensin jogurtti jäähtyneeseen keltuais-sokerimassaan, jonka jälkeen nostele joukkoon kermavaahto.
  5. Kaada jäädykemassa esimerkiksi pieneen kakku- tai leipävuokaan ja pakasta vähintään 4–5 tuntia.

Puolukkakinuski:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl puolukoita
  1.  Laita kattilaan sokeri ja kuumenna sitä, kunnes se on vaalean
    ruskeaa. Varo polttamasta.
  2. Lisää joukkoon lämmitetty kuohukerma noin kolmessa osassa.
  3. Keitä kinuskia vielä noin 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Lisää puolukat kinuskiin.

Annoksen kokoaminen:

  • Jogurttijäädyke
  • Puolukkakinuski
  • Mysliä
  1. Ota jäädyke pakkasesta ja leikkaa se veitsellä sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Aseta pala lautaselle.
  2. Lämmitä kinuski ja lusikoi sitä jäädykkeen viereen.
  3. Koristele annos halutessasi myslillä.
Joona Lehto

Lue myös