Siirry pääsisältöön

Joona Lehto – Kokkimaajoukkue – Alkuruoka neljälle

Punajuuri-vuohenjuustoravioleja ja rosmariinivaahtoa

Pastataikina:

  • 3 dl durum-vehnäjauhoja
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Sekoita molemmat jauhot keskenään ja laita ne puhtaalle tasolle siten, että keskelle jää aukko.
  2. Kaada rikotut kananmunat jauhojen keskelle ja lisää oliiviöljyä munien päälle.
  3. Lähde sekoittamaan kananmunamassaa siten, että jauhot pikkuhiljaa tarttuvat massaan.
  4. Kun kaikki jauhot ovat massassa, vaivaa taikinaa rajusti muutama minuutti, kunnes siitä tulee kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina on liian tarttuvaa pinnasta.
  5. Peitä taikina tiukalla kelmulla ja tee punajuuri-vuohenjuustotäyte.

Punajuuri-vuohenjuustotäyte:

  • 3 kpl keitettyä, kuorittua punajuurta
  • 200 g vuohenjuustoa
  • ½ sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  1. Raasta punajuuret ja hienonna puolikas sipuli sekä valkosipulit.
  2. Freesaa hienonnettu sipuli ja valkosipuli kevyesti kattilassa, lisää kattilaan punajuuriraaste.
  3. Jatka freesaamista niin kauan kunnes kaikki ylimääräinen neste on haihtunut.
  4. Anna täytteen jäähtyä hetki, jonka jälkeen lisää joukkoon vuohenjuusto pieninä palasina. Sekoita.
  5. Mausta massa suolalla ja pippurilla. Ota massa erilliseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Massan tulisi olla rakenteeltaan kiinteää mutta mehevää.

Raviolien valmistus:

  • Pastataikinaa
  • Jauhoja
  • Punajuuri-vuohenjuustotäytettä
  • Pastakone
  • Oliiviöljyä tai voita
  1. Veivaa pastataikinaa pastakoneen läpi, kunnes se on sopivan paksua (n. toiseksi ohuin mitä koneesta saa). Käytä apuna jauhoja, jos taikina tarttuu kiinni.
  2. Levitä taikinalevystä puolet pöydälle ja laita ruokalusikallinen täytettä 5 sentin välein siten, että täytteestä on joka puolella vähintään 2,5 cm pastaa.
  3. Kastele pastataikina kevyesti vedellä täytteen ympäriltä.
  4. Levitä sen jälkeen täytteiden päälle puolet taikinalevystä siten, että täytteet jäävät kahden taikinan väliin.
  5. Painele taikinat kiinni toisiinsa täytteen ympäriltä.
  6. Leikkaa ravioli taikinalevyistä irti veitsellä tai stanssilla
  7. Muotoile yli jääneestä taikinasta uudestaan yhtenäinen massa ja toista kuvio, kunnes sinulle ei ole enää taikinaa tai massaa jäljellä.
  8. Keitä ravioleja noin 3–4 minuuttia hyvin suolatussa vedessä.
  9. Nosta raviolit astiaan ja valele oliiviöljyllä tai voilla.

Rosmariinivaahto:

  • 1,5 dl kermaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 rosmariininoksaa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  1. Kiehauta kattilassa maito, kerma ja rosmariininoksat. Anna hitaasti kiehua n. 5 minuuttia.
  2.  Ota rosmariininoksat pois. 
  3. Lisää loput ainekset kattilaan ja sekoita sauvasekoittimella.
  4. Ennen tarjoilua sekoita sauvasekoittimella kastikkeen pinnasta pumpaten siten, että pinnalle alkaa muodostua vaahtoa.

Annoksen kokoaminen:

  • Keitetyt raviolit
  • Rosmariinivaahto
  • Punamangoldi
  • Parmesaaniraaste
  • Oliiviöljy
  1. Annostele vastakeitetyt raviolit syviin lautasiin
  2. Lusikoi rosmariinivaahtoa raviolien päälle
  3. Koristele punamangoldin lehdillä
  4. Raasta hyvälaatuista parmesaania päälle
  5. Aateloi annos hyvälaatuisella oliiviöljyllä

Lue myös