d-md-none
Siirry pääsisältöön

Japanilainen lohileipä

Kananmuna-majoneesi:

  • 4 kpl kananmuna
  • 2 dl majoneesi
  • 2-3 tl misotahna
  1. Keitä kananmunia 7 min ja jäähdytä hyvin. Keltuaisen pitäsi jäädä pehmeäksi mutta kiinteäksi. (lopputuloksesta tulee kermaisempi kun keltuaiset eivät ole täysin kypsiä).
  2. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Sekoita majoneesi sekaan ja mausta misotahnalla.

Pintapaistettu lohi:

  • 150g lohifile
  • suola
  • (öljy paistamiseen)
  1. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi.
  2. Kypsennä lohen pinta nopeasti kaasupolttimella tai vaihtoehtoisesti käytä pannulla öljyn kanssa.
  3. Mausta suolalla.

Muut:

  • Vaasan Mestarin Myslileipää
  • teriyakikastiketta
  • kurkkua ohuina siivuina
  • wakame-merilevää
  • kevätsipulia ohuina siivuina
  • ituja tai silmusalaattia
  • seesaminsiemeniä
  • versoja
  1. Viipaloi leipä siivuiksi. Levitä leipäsiivulle reilusti munamajoneesia, asettele päälle lohisiivut. Pirskota teriyakikastiketta päälle. Lisää kasvikset päälle ja koristele lopuksi seesaminsiemenillä ja versoilla.

www.lantmannenunibake.fi

Lue myös