d-md-none
Siirry pääsisältöön

Herkulliset Jurmo-mätileivät juhannuspöytään

Leipomo Rostenin Jurmo-tuotesarja tuo esiin herkullisia saaristolaismakuja. Alkuperäinen resepti on Jurmon saarelta, jossa Pirjo Mattson leipoi Jurmo-limppuja veneilijöille. Kun sairaus vei häneltä voimat, halusi hän Rostenin jatkavan limpun leivontaa. Mattson luovutti Jurmon saaristolaislimpun reseptin Leipomo Rostenille, joka alkoi valmistamaan saaristolaislimppua kyseisellä reseptillä. 

Jurmo-tuotesarjasta löytyy perinteisen saaristolaislimpun lisäksi herkulliset saaristolaisnapit, jotka sopivat täydellisesti illanistujaisiin cocktailpaloiksi sekä Jurmo saaristolaisnäkkilevät. Uutuutena kauppoihin on saapunut tuoteperhettä täydentämään Jurmo saaristolaispalat, joka on arkisempi versio saaristolaislimpusta. 

Maistuvat Jurmo-mätileivät

Yksinkertainen on kaunista – ja maukasta. Kun Jurmo Saaristolaisnapin päälle levitetään mädillä koristeltu smetanatäyte, niin tarjotin tyhjenee takuulla alta aikayksikön! 

Mätismetanatäyte
1 prk kirjolohen mätiä
1 prk smetanaa
50 g tilliä
2 sitruunaa
1 kpl salottisipuli
1 pss Jurmo Saaristolaisnappeja
Suolaa

Pilko tilli ja sipuli hienoksi hakkeeksi ja lisää smetanan joukkoon. Raasta yhden sitruunan kuori joukkoon, mausta suolalla ja anna vetäytyä hetki. 

Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja karamellisoi paistinpannulla sokerin kera. Jäähdytä.

Kokoa mätileipä: Pohjalle smetanatäytettä, jonka jälkeen lusikallinen mätiä päälle. Mädin päälle karamellisoitu sitruunaviipale ja tilli. Tarjoile heti tai säilytä kylmässä.

Lue myös