d-md-none
Siirry pääsisältöön

Herkkutattipasta

Valmistusohje

  • Pari isoa tuoretta herkkutattia tai pari desiä kuivattuja tatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kasvislientä
  • 1-2 dl kuohu- tai kaurakermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 sitruunan kuori ( ja mehu)
  • 2 rkl tuoretta timjamia tai persiljaa
  • 1 pkt tuorepastaa
  • parmesaania

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.

Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipuli. Anna kuullottua. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.

Lisää pannulle kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 litraa vettä). Valuta pasta. Sekoita kastike varovasti pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Tarkista maku. Hienonna pastan joukkoon timjamia ja tarjoa halutessasi lisäksi parmesanraastetta.

Lue myös