Siirry pääsisältöön

Haukiwallenbergaret by Karri Knaapila

Haukiwallenbergare 4:lle

  • 300 g Haukifilettä, kuutioituna
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 kpl Kananmunaa
  • ½ Sitruunanmehua
  • 1/2 pnt Tilliä hienonnettuna
  • 1tl Suolaa
  • Pippuria
  • Korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Kuutioi hauki n. 1cm paloiksi, suolaa ja pippuroi haukikuutiot. Laita haukikuutiot ja kuohukerma 0,5 tunniksi pakastimeen. Raaka-aineiden tulee olla kohmeisen kylmiä kun massan teko aloitetaan.

Valmista haukimassa monitoimikoneessa, jossa on pyörivä leikkuriterä. Laita ensin haukikuutiot, situunanmehu ja raaka kananmuna monitoimikoneen kulhon pohjalle. Koneen käydessä lisää kerma ohuena nauhana sekaan sitä mukaa kun se sulautuu massaan. Lisää hienonnettu tilli valmiiseen massaan. Muotoile massa pihveiksi ja kasta pihvit korppujauhoihin. Paista kullanruskea pintaväri voissa pannulla ja kypsennä wallenbergaret loppuun uunissa 150 asteessa n. 10-15minuuttia.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Pikkelssiliemi:

  • 0,25dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5dl sokeria
  • 1dl vettä
  • Kiehauta aineet kattilassa.
  • 1dl Sinapinsiemeniä

Ryöppää sinapinsiemenet kattilassa vedessä kolme kertaa niin, että kiehahtaa. Vaihda aina välissä kylmään veteen. Lisää sinapinsiemenet kuumana pikkelssiliemeen. Säilytä kylmässä.

Tartar-kastike 4:lle:

  • 1dl majoneesia tai kermaviiliä
  • 1 punasipuli
  • 1/2pnt tilliä
  • 1rkl kaprista
  • 1kpl mauste-tai suolakurkkua
  • sitruunanmehua

Leikkaa raaka-aineet veitsellä erittäin hienoksi. Sekoita majoneesin tai kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Tarjoiluehdotus:

Tarjoile Wallenbergaret esimerkiksi puikulaperunamuusin kanssa, uuden kauden perunat käyvät myös mainiosti.

Lue myös