Haukiwallenbergare 4:lle

300g Haukifilettä, kuutioituna

2dl Kuohukermaa

1kpl Kananmunaa

½ Sitruunanmehua

1/2pnt Tilliä hienonnettuna

1tl Suolaa

Pippuria

Korppujauhoja

voita paistamiseen


Kuutioi hauki n. 1cm paloiksi, suolaa ja pippuroi haukikuutiot. Laita haukikuutiot ja kuohukerma 0,5 tunniksi pakastimeen. Raaka-aineiden tulee olla kohmeisen kylmiä kun massan teko aloitetaan.

Valmista haukimassa monitoimikoneessa, jossa on pyörivä leikkuriterä. Laita ensin haukikuutiot, situunanmehu ja raaka kananmuna monitoimikoneen kulhon pohjalle. Koneen käydessä lisää kerma ohuena nauhana sekaan sitä mukaa kun se sulautuu massaan. Lisää hienonnettu tilli valmiiseen massaan. Muotoile massa pihveiksi ja kasta pihvit korppujauhoihin. Paista kullanruskea pintaväri voissa pannulla ja kypsennä wallenbergaret loppuun uunissa 150 asteessa n. 10-15minuuttia.


Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Pikkelssiliemi:

0,25dl väkiviinaetikkaa

0,5dl sokeria

1dl vettä

Kiehauta aineet kattilassa.

1dl Sinapinsiemeniä

Ryöppää sinapinsiemenet kattilassa vedessä kolme kertaa niin, että kiehahtaa. Vaihda aina välissä kylmään veteen. Lisää sinapinsiemenet kuumana pikkelssiliemeen. Säilytä kylmässä.

 

Tartar-kastike 4:lle:

1dl majoneesia tai kermaviiliä

1 punasipuli

1/2pnt tilliä

1rkl kaprista

1kpl mauste-tai suolakurkkua

sitruunanmehua


Leikkaa raaka-aineet veitsellä erittäin hienoksi. Sekoita majoneesin tai kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.


Tarjoiluehdotus:

Tarjoile Wallenbergaret esimerkiksi puikulaperunamuusin kanssa, uuden kauden perunat käyvät myös mainiosti.