Pakastettu juustokakku

Pakastetun juustokakun hyydyttämiseen ei tarvita liivatetta. Koristele kesäinen kakku syötävillä kukilla, kutn orvokeilla ja mintulla.

VUOKAAN

rypsiöljyä

KEKSIPOHJA

130 g kandisokerikeksejä (1/2 pakettia)

20 g voita

TÄYTE

3 dl vispikermaa

200 g tuorejuustoa

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl raastettua sitruunankuorta

3 rkl sitruunamehua

KORISTELU

vadelmia

mustaherukoita

punaherukoita

mintunlehtiä ja -kukkia

orvokkeja

Öljyä halkaisijaltaan 16 cm olevan irtopohjavuoan reuna ja pingota pohjalle leivinpaperi.

Murskaa keksit ja sekoita keksimuru sulatettuun voihin. Painele seos pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Se Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Pakasta kakkua vähintään neljän tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki

Nosta kakku huoneenlämpöön tai jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman.