Siirry pääsisältöön

Emman kakkukirja – Pakastettu juustokakku

Pakastettu juustokakku

Pakastetun juustokakun hyydyttämiseen ei tarvita liivatetta. Koristele kesäinen kakku syötävillä kukilla, kuten orvokeilla ja mintulla.

Vuokaan:

  • rypsiöljyä

Keksipohja:

  • 130 g kandisokerikeksejä (1/2 pakettia)
  • 20 g voita
  • TÄYTE
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • vadelmia
  • mustaherukoita
  • punaherukoita
  • mintunlehtiä ja -kukkia
  • orvokkeja

Öljyä halkaisijaltaan 16 cm olevan irtopohjavuoan reuna ja pingota pohjalle leivinpaperi.

Murskaa keksit ja sekoita keksimuru sulatettuun voihin. Painele seos pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Se Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Pakasta kakkua vähintään neljän tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki

Nosta kakku huoneenlämpöön tai jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman.

Lue myös