d-md-none
Siirry pääsisältöön

Burgerimies Formulasirkuksen matkaan – uutta ulottuvuutta Vaasanin hampurilaisosaamiseen

Hampurilaisosaamisestaan tunnettu keittiömestari Akseli Herlevi ja leipomoyhtiö Vaasan jatkavat yhteistyötään suomalaisen hampurilaiskulttuurin kehittämiseksi. Vuonna 2017 alkaneen yhteistyön puitteissa Herlevi on tuonut maailmalta hampurilaisiin liittyvää tietotaitoa ja auttanut Vaasania kehittämään yhä parempia hampurilaissämpylöitä. 

Viime vuonna yhteistyö konkretisoitui tutkimusmatkojen pohjalta tehdyssä Burgerimies -tv-sarjassa, jossa Herlevi rullasi pitkin Yhdysvaltojen etelärajaa lännestä itään. Tänä vuonna Herlevi matkustaa C Moren F1-tiimin kanssa Australian, Azerbaidzhanin, Unkarin ja Meksikon F1-osakilpailuihin, ja tutustuu varikkotoimittajien Mervi Kallion ja Tomi Tuomisen kanssa paikalliseen katuruokakulttuuriin.

-Minulle matkustamisessa on kyse ennen kaikkea paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumisesta. F1-osakilpailun härdellin keskellä ruoka on huikea keino tutustua paikalliseen tunnelmaan. Pääsen kauden aikana tutustumaan kolmeen itselleni täysin uuteen ja toisistaan poikkeavaan kulttuuriin. Azerbaidzhanissa, Unkarissa ja Meksikossa on vahvat ruokaperinteet, joista tulen varmasti oppimaan paljon uutta, Herlevi iloitsee ja jatkaa: -Toivon, että innostukseni tarttuu myös katsojiin, joille pääsen Formulasirkuksessa esittelemään kisamaan makuja. Kotikatsomoissa F1-tunnelmaan on helppo virittäytyä valmistamalla kulloisenkin maan makumaailmasta ammentavat kisatarjoilut.

Maailman parhaat F1-kisaeväät

Jokaiseen F1-kisaviikonloppuun laaditaan omat, kyseisen maan ruokakulttuurin inspiroimat reseptit. Niiden avulla formulafanit voivat valmistaa helpot kisakatsomoeväät sunnuntain osakilpailuun. Yhteistyön avulla Vaasan kehittää Street food -tuotteitaan ja tarjoaa kuluttajille yhä herkullisempaa hampurilaistietoutta. 

-Akseli Herlevi on formulakuskiemme kaltaisesti valinnut itselleen selkeän erikoisosaamisalueen, jossa hän haluaa olla maailman paras. Tuemme Akselia hänen kunnianhimoisen unelmansa tavoittelussa, sillä näin mekin pystymme syventämään tietotaitoamme yhä parempien hampurilaissämpylöiden kehittämisessä. Herlevi tuo kirjaimellisesti oman mausteensa formuloihin kannustamalla suomalaisia formulafaneja laadukkaiden kisakatsomohampurilaisten ja hodarien luomisessa, perustelee Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins yhteistyötä MTV:n ja Akseli Herlevin kanssa.

Penkkiurheilija BRGR – helppoa, rentoa ja tuhtia ruokaa kisakatsomoon! Penkkiurheilijan menu koostuu burgereista, hodareista ja juuresranskalaisista. 

4 Vaasan Hampurilaissämpylää, The BRGR Gourmet -burgerisämpylää tai Mini Hot Dog -sämpylää

 • 4 naudan ulkofileepihviä pihveinä burgeriin ja neljään osaan leikattuna minihodariin
 • 4 Gouda-viipaletta
 • 4-8 salaatinlehteä
 • 4 rkl marinoitua punasipulia
 • 4 rkl Dijon-majoneesia
 • ketsuppia maun mukaan
 • Juuresranskalaiset ja tilli-creme fraiche:
 • 1 pss juuresranskalaisia
 • 1 prk creme fraiche
 • 1 rkl hakattua tilliä
 • ripaus suolaa
 • ripaus mustapippuria

Paista naudan ulkofileepihvit haluamaasi kypsyyteen. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Levitä kanteen ja pohjaan Dijon-majoneesi. Kasaa pohjan päälle pihvi, raita ketsuppia, Gouda-viipale, marinoitu punasipuli, salaatti ja paina kevyesti kansi päälle. Tarjoile juuresranskalaisten ja tilli-creme fraichen kanssa.

Mini hodareissa leikkaa pihvit neljään osaan ja kasaa samaan tyyliin.

Juuresranskalaiset ja tilli-creme fraiche:

Laita juuresranskalaiset uuniin, pussin paisto-ohjeen mukaan. Sekoita creme fraiche, tilli, ripaus suolaa ja mustapippuria keskenään.Lue myös