d-md-none
Siirry pääsisältöön

Avokadoleipä ja french toast – saaristolaisleivästä

Resepti ja kuvat: Dani Hänninen

2 annosta | 30 min

Suolainen:

  • 1 pkt Jurmo saaristolaisleipä puolukka-karpalo
  • 3 avokadoa
  • 2 tomaattia
  • 1 dl jugurttia
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ pnt basilikaa
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • Raastettua parmesania

1. Halkaise, poista kivi ja kuori avokadoista. Laita kaksi avokadoa kulhoon ja siivuta yhden avokadon  puolikkaat. Mittaa kulhoon jugurtti ja mausta suolalla. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. 

2. Valuta ravunpyrstöistä vesi. Hienonna basilika ja jalapeno. Mittaa öljy ja etikka mukaan ja laita kulhoon. Sekoita ja anna maustua hetki. 

3. Siivuta leipä. Paista pannulla öljyn tai voin kanssa leipään hyvä väri ja tomaatit halkaistuina mukaan. Nosta lautaselle leipä. Lusikoi avokado kreemiä pohjalle ja päälle vielä siivutetut avokadot. Seuraavaksi marinoidut ravunpyrstöt ja paahdetut tomaatit. Viimeistele vielä parmesanilla ja basilikalla.

Makea:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 100 g mansikoita
  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • kinuskikastiketta

1. Vatkaa kermavaahto ja mausta sokerilla. 

2. Laita kulhoon kananmuna, maito ja sokeri. Kasta leipäviipaleet kulhossa ja paista pannulla voin kanssa molemmin puolin. Nosta lautaselle. 

3. Pyyhi pannu kuivaksi ja paahda halkaistuja mansikoita pannussa tai käytä poltinta.  Nostele ”french toastin” päälle kermavaahdon kanssa. Viimeistele vielä kinuskikastikkeella.

” Saaristolaisleipä on itsessään jo niin hyvää, että se on monelle juhlaleipä. Ruisleivän ystävänä tykkään käyttää saaristolaisleipää kotona myös arjessa. Paistettuna tai paahtimessa saaristolaisleipään saa aivan erilaisen maun, joka vie kielen mennessään – toimii suolaisena kuin makeana.”

– Dani Hänninen

www.leipomorosten.fi

Lue myös