Siirry pääsisältöön

Ari ja Jenna Lampiaho – ravintola Vaakku – Vaakun Blinit

Vaakun Blinit

  • 100g tattarijauhoja
  • 100g ruisjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1dl olutta
  • 10g kuivahiivaa

Sekoita huolellisesti ja anna kohota yön yli lämpimässä.

Vaihe 2:

  • 75g vehnäjauhoja
  • 1dl kermaa
  • 3 keltuaista
  • 100g voisulaa
  • 2 valkuaista

Anna taikinan nukkua 5 tuntia huoneenlämmössä. Vaahdota kerma ja munanvalkuaiset 2 kpl ja paista kirkastetussa voissa.

Tarjoa blinien kanssa hauenmätiä sekä muita mätilaatuja, punasipulia ja smetanaa. Herkullisten blinien lisukkeena voit myös käyttää erilaisia juusto ja lihatäytteitä. Suosittelemme kyytipojaksi raikasta Rieslingiä.

Lue myös