d-md-none
Siirry pääsisältöön

Dani Hännisen antipasto-lautanen

Poutun Tasty -leikkeleet eivät ole vain leivän päällisiä vaan myös erittäin toimivia antipasto- tai tapas-iltojen kunkkuja! Pippurinen ja riistainen maku on kokeilemisen arvoinen. Tällaisia tuotteita onkin jo odotettu.

Dani Hännisen antipasto lautanen 

4 annosta / 30 min

Ainekset

Laudalle

  • 120 g Tasty antipasto marmorileikkeleet 
  • 100 g Tasty pippurinen hirvenpaisti
  • 100 g Tasty pippurinen peuranpaisti
  • ½ Foccacia leipä (240 g)
  • 100 g erilaisia oliiveja
  • 200 g viinirypäleitä
  • 80 g leipäjuustoa
  • 20 g karpaloita
  • 1 tl hunajaa
  • 90 g sinihomejuustoa
  • 120 g emmentaljuustoa

Tomaattilisuke

  • 200 g erilaisia tomaatteja
  • 80 g ruskeita herkkusieniä
  • 1 dl balsamicoa
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ ruukku ruohosipulia

Punajuurilisuke

  • 300 g punajuurta
  • 1 pkt fetajuustoa
  • ½ prk kokonaisia kapriksia
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä 

  1. Pese punajuuret ja tomaatit. Pilko veitsellä punajuuri noin 3 cm lohkoiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Lämmitä uuni 180 -asteeseen ja paahda punajuuria noin 20-25 minuuttia. Siirrä punajuuret tarjoiluastiaan ja mittaa lusikallinen Dijon -sinappia ja sekoita. Murusta päälle fetajuustoa, nostele kaprikset ja mausta vielä öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. 
  2. Halkaise tomaatit veitsellä ja pilko herkkusienet. Kuumenna pannu liedellä ja mittaa pannuun balsamico ja ruokokidesokeri. Lisää halkaistut tomaatit ja herkkusienet pannuun ja pyörittele hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada tarjoiluastiaan. Hienonna ruohosipuli ja sekoita tomaattilisukkeen joukkoon. 
  3. Asettele erilaiset komponentit antipasto-laudalle niin, että jokaisen syöjän on niitä helppo nostella omalle lautaselleen. Asettelussa pääsee käyttämään omaa visuaalista silmää koristelujen kanssa.

Vinkki! Kokeile myös tehdä tuorejuustotahna Tasty pippurisesta hirvenpaisti leikkeleestä ruisnappien kaveriksi.

On hienoa, että riista saadaan laajemmin leikkele valikoimiin ja kotimainen Pouttu on tässä onnistunut hienosti – maku ja rakenne on mieletön!  Se toimii sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi kastikkeessa. 

Teksti ja kuvat: Dani Hänninen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Pouttu

Pouttu Nopeat Tasty on uusi tuotesarja laatutietoisille herkuttelijoille. Mureilla kana- ja possu sliceilla sekä mehukkailla kinkkusuikaleilla loihdit ihania deliherkkuja maukkaista aamiaisbageleista raikkaisiin buddha bowleihin.

Lue myös