Zum Beispiel

Porvoo

/

Everybody dining

/

Kansainvälinen

Zum Beispiel on kulinaristien olohuone Porvoon vanhassa kaupungissa.

Zum on rento ravintola Porvoon vanhassa kaupungissa. Se on syntynyt keittiömestarimme Georgin rakkaudesta ruokaan ja halusta jakaa innostustaan muille. Zum on konstailematon kulinaristien olohuone. Nimi Zum Beispiel viittaa valinnanvapauteen ja luovuuteen, emmekä halua lokeroida ruokaamme tarkasti. Zumin ruoka kertoo tarinoita esimerkiksi pyörämatkoista Meksikossa ja itäisessä Euroopassa ja tuo terveisiä Välimereltä ja Alpeilta. Keittiön kulmakivinä ovat tuoreet raaka-aineet, kasvikset ja puhtaat maut. Tarjoamme etenkin luomua ja lähiruokaa.


Leivästä olemme innostuneita aina. Saksalaisena Georg on sitä mieltä, että leivän täytyy olla tuoretta ja kuoren rapea. Zumin keittiössä paistetaan joka aamu valikoima hapanjuureen leivottuja luomuleipiä. Toinen kestosuosikkimme on pasta. Teemme alusta asti itse erilaisia pastoja luomujauhoista. Syysmenussa maistuvat erityisesti mausteiset kala- ja äyriäispastat. Jälkiruoista nostaisin esiin omatekoisen pistaasijäätelön, jonka valmistamme ilman valmista massaa maidosta. Asiakkaiden kestosuosikiksi nousseen jäätelön pistaasit ovat peräisin Sisiliasta Etna-tulivuoren juurelta, jossa maaperä antaa niihin erityisen voimakkaan maun.

AUKIOLOAJAT:

MA - TI 10 - 18

KE- TO 10 - 21

PE- LA 10 - 23

SU SULJETTU


Rihkamakatu 2

06100 Porvoo

Chef

Georg Simojoki

Keittiömestari ja yrittäjä Georg Simojoki on saksalaissyntyinen kokki, joka on asunut Suomessa yli 20 vuotta. Ruoka ja siihen liittyvät tarinat, uudet maut ja elämykset ovat hänen intohimonsa. Jokainen pyöräretki, veneily saaristossa ja vaellus metsässä on samalla ruokamatka. Aina löytyy jostain kallionkolosta villiyrtti tai metsästä tuoksu, tienvarrelta sieni tai marja, joka saa Georgin innostumaan. Ulkomaanmatkoilla käynti ruokakaupassa tai torilla on joka kerta seikkailu ja tutkimusmatka. Kokemuksista syntyy tarinoita, jotka Georg siirtää lautaselle. 


Ruokaa täytyy kunnioittaa. Kokatessa saa olla kekseliäs tai leikkimielinen, mutta raaka-aineita ja ruokaa on pidettävä arvossa. Lisäksi hävikkiä täytyy välttää. Myös asiakkaan arvostaminen on Georgille olennaista, sillä asiakkaita varten Zum on olemassa. Ruuan pitää ravita kehoa ja mieltä. Samalla sekä ruuanlaittaja että sen syöjä tulevat arvostaneeksi niiden työtä, jotka ovat raaka-aineet viljelleet, poimineet tai kasvattaneet.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Rihkamakatu 2

06100 Porvoo