Ultima

Helsinki

/

Nice dining

/

Suomalainen

Ultima on kokeileva ravintola.

Ultima tarkoittaa äärimmäistä. Ikivanhoissa kartoissa Ultima luki nykyisen Skandinavian päällä. Silloisille löytöretkeilijöille tämä oli maailman ääri, se kolkka, johon ei kannata matkoillaan lähteä. Ultimalla viitataan ravintolamme kohdalla paitsi Suomen sijaintiin, myös äärimmäisyyteen menemistä muissa mielissä. Suuruudenhullu suunnitelma kasvattaa itse kaikki vihreä keskellä kaupunkia voi kaatua omaan mahdottomuuteensa, mutta ultimalaiset kokeilevat uusia asioita rohkeasti ja uteliain mielin.

Ultiman raaka-aineet ovat 90-prosenttisesti suomalaisia. Pyrimme hankkimaan kaiken mahdollisimman läheltä. Raaka-aineemme pystyy jäljittämään. Osan herkuista kasvatamme hyperlokaalisti ravintolassa. Ultima on kokeileva ravintola. Testaamme, miten uusin viljely- ja ruokateknologia sopii ravintolanautintojen valmistukseen. Testaamme myös, miten kiertotalouden saa toimimaan ravintolassa. Me ja te, asiakkaamme, luomme yhdessä tulevaisuuden kestäviä ravintolanautintoja.

Annossuositus: "Kotimaista kukonpoikaa, mustherukkaa ja rosmariinia" Tämä annos kuuluu Ultiman kahdeksan ruokalajin menukokonaisuuteen ja on mainio esimerkki Ultiman ruokafilosofiasta. Annoksessa yhdistyvät Suomen ruokahistoria, pientila tuotanto (kukonpoika tulee Salosta Elina Lindströmin tilalta), ravintolan omat yrtit sekä moderni toteutus.

Ultiman viinilista on koottu mahdollisimman läheltä. Listalla on vain eurooppalaisia viinejä. Painopiste on pohjoisessa Euroopassa, joten etsimme Ultimaan mielenkiintoisia viinejä viileiltä viinialueita. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi itäinen Eurooppa ja Etelä-Englanti. Viininviljelyn pohjoisraja siirtyy jatkuvasti ylemmäksi ilmastonmuutoksen takia. Panostamme Ultimassa cocktaileihin, muihin juomasekoituksiin ja erityisesti alkoholittomiin juomiin. Cocktaileissa käytetään kulloisenkin menun raaka-aineita. Pyrimme hyödyntämään raaka-aineet tehokkaasti, joten makua voidaan hakea esimerkiksi juuresten kuorista tai herasta. Ultiman periaatteisiin kuuluu juomissakin valmistaa mahdollisimman paljon paikan päällä. Kehitämme omia akvaviitteja, liköörejä ja vermutteja.

Ma–pe 17.30–23.30

La 12.30–15 ja 17.30–23.30

Eteläranta 16, 001300 Helsinki

Chef

Henri Alén ja Tommi Tuominen

"Jätetään jotain seuraavalle sukupolvelle"

Ultiman omistajakaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat Suomen arvostetuimpia keittiömestareita. Henri Alén on keittiömestari ravintola Murussa ja Muru-Dining-ravintolayhtiön osakas (Muru ja Pastis). Tommi Tuominen luotsaa ravintola Demoa (Michelin-tähti jo yli 10 vuoden ajan) sekä Groteskia.

Alén ja Tuominen ovat takavuosina työskennelleet yhdessä Palacessa ja Savoyssa, klassisissa suomalaisissa huippuravintoloissa. Luonteiltaan he ovat toistensa vastakohtia: Tuominen on hiljainen harkitsija ja Alén suupaltti somettaja. Keittiössä he kuitenkin osaavat lukea toistensa ajatuksia. Heidän mMakumaailmansa on kuulas ja kansainvälinen. - Pidämme selkeydestä ja yksinkertaisuudesta. Toisinaan intoudumme hienovireisiksi herkistelijöiksi. Ultima on kokeileva ravintola. Testaamme, miten uusin viljely- ja ruokateknologia sopii ravintolanautintojen valmistukseen. Testaamme myös, miten kiertotalouden saa toimimaan ravintolassa. Me ja te, asiakkaamme, luomme yhdessä tulevaisuuden kestäviä ravintolanautintoja, Alén kertoo.


Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Eteläranta 16, 001300 Helsinki