Töölönranta

Helsinki

/

Nice dining

/

Skandinaavinen

Modernin skandinaavinen keittiö eurooppalaisilla vaikutteilla.

Töölönranta on tyylikäs kohtauspaikka Töölönlahden rannassa aivan Suomen Kansallisoopperan vieressä. Valoisa ravintolasali ja viihtyisä takkabaari tarjoavat vuodenaikojen mukaan muuttuvat näkymät Hesperian puistoon ja Töölönlahdelle.

Kesäisin ravintolan asiakkaat voivat rentoutua aivan rannan kupeeseen sijoitetulla terassilla, josta aukenee loistava mahdollisuus tarkkailla puiston elämää ja kesäistä Töölönlahtea. Sisätilojen kodikas sisustus on rakennettu pehmeistä sohvista ja lämpimistä väreistä. Sunnuntaisin kahdessa kattauksessa tarjoiltava brunssi on nauttinut helsinkiläisten suurta suosiota jo vuosia.

Keittiön puolella Töölönrannassa pyritään luomaan täydellisyyttä yksinkertaisista raaka-aineista.

– Tavoitteena on jokaisen annoksen suhteen se, että emme pystyisi parempaan kuin mitä lautaselle päätyy, ravintolan keittiöpäällikkö Riku Peltola kuvailee.

Osoite

Helsinginkatu 56, 00260 Helsinki

Chef

Riku Peltola

Kun keittiöpäällikkö Peltola harrasti nuorempana matkailua, pitkillä reppureissuilla kävi usein niin, että rahat loppuivat ennemmin tai myöhemmin. Jotain työtä piti löytää tien päältä, joten Peltola päätyi tiskaamaan ravintoloihin. Seurattuaan kokkien työskentelyä lähietäisyydeltä, Peltola päätti Suomeen palattuaan hakea itsekin kokkikouluun.

Keittiön puolella Töölönrannassa pyritään luomaan täydellisyyttä yksinkertaisista raaka-aineista.

Nyt hän johtaa tiskaamisen sijaan neljättä vuotta ravintola Töölönrannan keittiötä. Kyseessä on jo toinen pesti Töölönrannassa. Aikaisemmin hän työskenteli 90-luvun lopussa ravintolan kokkipoikana. Ennen uutta pestiä tutussa ravintolassa miehen ansioluetteloon on parinkymmenen vuoden aikana kertynyt merkintöjä suomalaisista huippuravintoloista, kuten Sipulista ja Strindbergistä.

Henkilöstön viihtyminen on Peltolalle tärkeää. Hän uskoo voivansa parantaa tiiminsä viihtyvyyttä olemalla vaativa esimies: työntekijöiden motivaatio laskee, jos vaativuustaso on liian alhainen.

–Jos vaaditaan liian vähän, homma hyytyy nopeasti, vaikka olisi kuinka noheva kokki kyseessä, Peltola pohtii.

Mitkä raaka-aineet autiolle ottaisit mukaan autiolle saarelle? Miksi?

Kyllä siellä ainakin proteiinia pitäisi olla…ottaisin mukaan hanhenmaksaa ja kaljapullon.

Hanhenmaksa on hieno tuote ja olen suuri oluen ystävä.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Helsinginkatu 56, 00260 Helsinki