Strindberg

Helsinki

/

Nice dining

/

Skandinaavinen

Korkeatasoinen keittiömme yhdistää aina suositun pohjoismaisen "husmanskostin" tämän päivän kansainvälisiin makuihin ja tyyleihin.

Historiallisen Esplanadin puiston kupeessa, Mikonkadun kulmassa, sijaitseva Strindberg tunnetaan perinteisistä resepteistään ja kotoisasta tunnelmastaan. Ravintola on auki aamusta iltamyöhään ja tarjoaa monipuolisia makunautintoja päivän eri vaiheisiin.

Katutason mannermaisessa interiöörissä on tarjolla laaja kahvi- ja teevalikoima, joiden kaveriksi asiakas voi tilata esimerkiksi klassikoksi nousseen Toast Skagenin Strindbergin tapaan. Toisen kerroksen ravintolan ja sen yhteydessä sijaitsevan Kirjastobaarin miljöö on samaan aikaan vilkkaan kaupunkimainen ja miellyttävän tunnelmallinen. Tarjolla on herkkuja aina tuoreesta Caesar-salaatista perinteisiin Rydbergin pihveihin.

Marikahvila on sympaattinen kohtauspaikka, jossa suomalainen kahvilakulttuuri yhdistyy Marimekon omaperäiseen designiin.

Galleria Esplanad -ostoskeskuksen puolella sijaitseva ensimmäisen kerroksen Marikahvila on sympaattinen kohtauspaikka, jossa suomalainen kahvilakulttuuri yhdistyy Marimekon omaperäiseen designiin.

Aukioloajat

Ravintolat

Ma-ti klo 11-22

Ke-la klo 11-24

Su klo 12-24

Kahvila

Ma-ti klo 9-22

Ke-pe klo 9-24

Su klo 10-20

Osoite

Pohjoisesplanadi 33, 
00100 Helsinki

Chef

Jarkko Nieminen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Keittiöpäällikkö Jarkko Niemisellä on noin 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Strindbergin keittiötä hän on johtanut vuoden verran. Ennen nykyisitä kotiravintolaa miehelle on kertynyt kokemusta muun muassa ravintola Sipulista ja Kulosaaren Casinolta.

Keittiöpäälliköksi Nieminen ei päätynyt sattumalta, sillä hän on nuoresta asti tiennyt, että haluaa ravintola-alalle.

– Alassa kiehtoo se, että pääsee käsin tekemään juttuja ja saa loistavaa asiakaspalautetta. Se pitää mielen virkeänä, hän kertoo.

Inspiraation uusiin resepteihin Nieminen löytää usein etsimällä toreilta ja kauppahalleista uusia raaka-aineita.

– Ruoka on niin monipuolinen ja laaja käsite. Kaikki asiat voi tehdä monella tapaa. Se tekee työstä haastavaa ja monipuolista, Nieminen pohtii.

Liika kikkailu ei kuulu miehen keittiöfilosofiaan, vaan päärooliin nostetaan selkeät ja puhtaat maut sekä laadukkaat raaka-aineet. Esimiehenä Nieminen kertoo pyrkivänsä olemaan hyvä henkilöjohtaja, joka saa muut motivoitumaan ja innostumaan.

– Minulle on tärkeää, että ihmiset nauttivat tullessaan töihin, hän tiivistää.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Kotimainen kala on aina lähellä sydäntä ja hyviä tuoreita yrttejä rinnalle.


Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Pohjoisesplanadi 33, 
00100 Helsinki