Snickari

Naantali

/

Everybody dining

/

Skandinaavinen

Snickari on tyylikäs ja viihtyisä ravintola Naantalin vanhankaupungin ja vierasvenesataman kupeessa, historiallisessa puutalomiljöössä.

Ravintola Snickari tuo historian ja skandinaaviset perinteet tyylikkäästi tähän päivään. Sekä talo että keittiö ovat kokeneet perusteellisen remontin executive chef Marko Ilanderinkäsissä. Uudistetussa ravintolassa lähiruoka on nostettu ruokalistan tähdeksi.

Läheltä tulevat raaka-aineet ja alueen historia näkyvät vahvasti kaikissa Snickarin annoksissa. Esimerkiksi listalla olevat pizzat on nimetty talossa vaikuttaneiden henkilöiden mukaan ja naantalilaisten takavuosien suosikki rysäburger silakkapihvillä on tehnyt paluun.

Snickarin tunnelma on raikas ja ilmava. Satamanpuoleisista ikkunoista avautuu hieno näkymä kolmeen ilmansuuntaan merelle, rantakadun vilinään ja Naantalin maamerkkinä tunnettuun kirkontorniin. Ystävällinen tarjoilija evästää, että Snickari on myös oivallinen paikka ihailla iltaisin horisonttiin laskeutuvaa aurinkoa.

Rakennuksellakin on mielenkiintoinen historia. Talo on nimittäin saanut nimensä nikkarityylisestä kulmatuvasta, jonka mukaan naantalilaiset alkoivat kutsua sitä Snickarin eli puusepän taloksi. Talossa on toiminut Naantalin ensimmäinen alkoholimyymälä ja se on ollut mm. erään kauppiasperheen koti, jonka tytär Karolina kuulemma yhä kummittelee talon yläkerrassa. Talon viimeinen asukas, apteekkarin leski Charlotta Valdstedt, testamenttasi talon Naantalin kaupungille, jonka jälkeen rakennuksessa on ehtinyt vuosikymmenten varrella toimia mm. lyhyttavarakauppa ja valokuvaamo.

Snickarin ruokafilosofia nojaa Markon mukaan vahvasti saaristoteemaan, mutta listalla on myös pizzoja ja burgereita, jotta menu ei olisi liian ”haastava”. Pizzat on kuulemma nimetty talon asukkaiden mukaan, jotta Snickarin henkilökunta voisi kertoa asiakkaille mielenkiintoisia, talon historiaan liittyviä tarinoita ja synnyttää näin pöytäkeskustelua.

Aukioloajat

Ma-to 11-23

Pe-la 11-24

Su 11-21

(keittiö sulkeutuu tuntia ennen sulkemisaikaa)

Osoite

Mannerheiminkatu 2, 21100 Naantali

Chef

Marko Ilander

Toimin Snickari ravintolan lisäksi keittiöpäällikkönä mm. Naantalin Kaivohuoneella ja Naantalin Kylpylässä. Snickari remontoitiin vuonna 2017, jolloin aloitin työt Sunborn-konsernissa. Ensitöikseni vastuullani oli nimenomaan Snickarin uusi konsepti. Rakennushan on museon hallitsema, joten olemme remontoineet rakennuksen sisäpuolelta täysin keittiötä ja kaikkia pintoja myöten. Snickarin filosofia tulee saaristosta, skandinaavisuudesta. Puhtaus ja keveys ovat Snickarin ruokalistan avainsanoja. 

Minulla on pitkä keittiötausta eri ravintoloista ja hotelleista Suomesta ja Norjasta, jossa työskentelin muutamia vuosia eri paikoissa pienistä suuriin yksiköihin ja erämaaravintoloihin saakka.

Olen kutsumusammatissani, sillä aloin hyvin varhain touhuamaan äitini keittiössä. Parasta työssä on vaihtelevuus ja se, että yksikään päivä ei ole samankaltainen. Se sopii hyvin vilkkaaseen luonteenlaatuuni. Tykkään myös siitä, että vastuullani on monta erityyppistä yksikköä, joista jokaisella on oma luonteensa. Työtehtäviini kuuluu johtaa ja hallinnoida kaikkien yksiköiden henkilöstöä, luoda menut yhteistyössä kunkin yksikön keittiöpäällikön kanssa ja huolehtia siitä, että arki rullaa päivästä ja sesongista toiseen.

Naantali on mahtava työympäristo, joka näyttää toki parastaan kesällä, mutta onneksi matkailijat ovat löytäneet Naantalin myös muina vuodenaikoina. Meri ja valo ovat upeita eri vuodenaikoina. Snickariin kannattaa siis poiketa höyryävälle kalakeitolle myös aurinkoisina pakkaspäivinä tai syysateen vihmoessa! 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Mannerheiminkatu 2, 21100 Naantali