Skiffer

Helsinki

/

Everybody dining

/

Bistro

Merihenkistä meininkiä ja liuskaherkkuja

Skiffer sai alkunsa Helsingin Liuskaluodolla. Kaivopuiston edustalla olevan luodon nimi on ruotsiksi Skiffergrundet, josta väännettiin uudelle ravintolalle raflaava nimi. Liuskaluodon jälkeen paikkoja on avattu muun muassa Erottajalle, Viiskulmaan sekä viimeisimpänä Hankoon. "Jokainen Skiffer on kuin oma persoonansa. Niitä yhdistää kuitenkin Skifferille tyypillinen rentous. Meillä ei turhaa pönötetä", ravintolatoimen johtaja Outi Gummerus kuvailee.

Skifferin spesiaali on pizzan sukulainen, liuska. Laadukkaista raaka-aineista ja yllättävistä makuyhdistelmistä luotu liuska on Skifferin keittiöpäällikön Tuomo Suorannan käsialaa.

Liuska on nimensä mukaisesti Liuskaluodon muotoinen soikio. Toisin kuin tavallista pizzaa, liuskaa käytetään vain nopeasti kiviarinauunissa, jolloin sen reunat rapeutuvat, mutta täytteet jäävät ihanan meheviksi ja maukkaiksi.

"Jokainen makuyhdistelmä viritetään huippuunsa, ja näin pizzasta saadaan salonkikelpoista ruokaa", Suoranta kertoo.

Keittiöfilosofia:

"Yksinkertainen, helposti lähestyttävä, tarkkaan mietitty." Näillä sanoilla Suoranta kuvailee Skifferin keittiöfilosofiaa. "Premium, mutta rento", kuvailee Gummerus.

Suosituin liuska on Surft & Turf, jossa on tuoretta chorizo-makkaraa, jokirapuja, korianteria sekä chiliä. Toisena tulee Soignon-liuska, jossa on vuohenjuustoa, mansikoita, rucolaa sekä pinjansiemeniä. Kolmantena on edellä mainittu K.A.A. mielipiteitä jakavalla ananaksella höystettynä.

"Meillä kaikki on sekä salin että keittiön puolella rentoa ja ronskia, mutta samalla tyylikästä", Gummerus toteaa.

Skifferin uusin valloitus

Suorannan mukaan uusi Skiffer sopii Hankoon kuin hauki kaislikkoon. Rantamakasiini on vain 15 metrin päässä merestä upeine terasseineen. Yläkerrassa on Old Skiffer Bar ja alakerrassa ruokapuoli. "Meillä on todella iso kiviarinauuni, jossa kaikki taika tapahtuu. Jännityksellä odotamme, mitä Hangon kesä tuo tullessaan", Suoranta pohtii. Hän palaa hetkeksi ajatuksissaan siihen hetkeen, kun ensimmäinen Skiffer pistettiin pystyyn ystävien kanssa. "Meri on meille kaikille tärkeä elementti. Siksi Skiffer on sellainen kuin on. Se näkyy monessa yksityiskohdassa, listassa ja tyylissä tehdä", hän kuvailee.

Aukioloajat:

Kesäkuu-elokuu

Ma-ti 11-22

Ke-La 11-00

Su 11-20

Osoite:

Liuskaluoto, 00140 Helsinki

Chef

Tuomo Suoranta

Suoranta on ehtinyt työskennellä keittiömestarina muun muassa Le Société Du Cochon-ravintolassa sekä Gaijinissa ennen oman ravintolan perustamista. Hän vastaa kaikkien Skiffer-ravintoloiden listoista, tuotteista sekä laadusta.

"Ruoka on minulle pyhä asia. Paras tapa nauttia elämästä on syödä kunnolla." Suoranta painottaa, että ihmisten tulisi keskittyä enemmän myös siihen, mistä ruoka tulee ja miten se tuotetaan. "Vähintään yhtä tärkeää on muistaa tehdä elämässä asioita huumorilla, eikä hampaita kiristellen", hän toteaa.

Suoranta pitää ajatuksesta, että hänen ruokansa luo jutun juurta pöydän ympärillä. Esimerkkinä hän mainitsee legendaarisen K.A.A.-liuskan, eli kinkku-ananas-aurajuusto-pizzan, jota saa lähes jokaisesta pizzeriasta. Suoranta on valikoinut omaan versioonsa huolella kunnollisen lihan ja laadukkaan sinihomejuuston. K.A.A.-liuskan päällä nähdään aina vain ja ainoastaan tuoretta ananasta. "Ananas jakaa mielipiteitä, mutta se on vain hyvä asia", hän heittää. "Jokainen liuska, joka listalta löytyy, on tarkkaan harkittu gastronominen kokonaisuus. Jokainen makuyhdistelmä viritetään huippuunsa, ja näin pizzasta saadaan salonkikelpoista ruokaa", Suoranta selostaa.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Liuskaluoto, 00140 Helsinki