Savoy

Helsinki

/

Fine dining

/

Perinteitä ja makuelämyksiä Helsingin kattojen yllä

Suora näkymä kahdeksannesta kerroksesta Esplanadin puistoon, Alvar Aallon ja Artekin suunnittelema sisustus sekä lähes 80 vuoden kokemus huipputason keittiötyöstä. Ei ole ihme, että Suomen Gastronomien Seura on valinnut Savoyn jo kahdesti vuoden ravintolaksi.

Täällä on kosittu. Erottu. Juhlittu. Perustettu yrityksiä. Punottu sotasuunnitelmia.

Vuosien varrella perinteikkään ravintolan kanta-asiakkaisiin on kuulunut muun muassa marsalkka Mannerheim, jonka kerrotaan vierailleen Savoyssa ensi kertaa kaksi päivää avajaisten jälkeen. Marsalkan suosikkiannosta, vorschmackia, tarjoillaan yhä Savoyssa.

Ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihisen mukaan pitkäikäisen menestysravintolan resepti koostuu moitteettomista annoksista, ensiluokkaisista raaka-aineista sekä perinteiden kunnioittamisesta.


Talon erikoinen: Puutarha ja mehiläisfarmi ravintolan katolla

Savoylla on ravintolan katolle rakennettu puutarha, johon asiakkaat voivat halutessaan käydä tutustumassa. Puutarhan viereen sijoitetun mehiläisfarmin 200 000 asukasta pitävät huolen, että Savoyn asiakkaat saavat halutessaan tuoretta hunajaa.   


Illastaessaan ravintola Savoyssa James Bondia seitsemästi näytellyt sir Roger Moore pyysi etukäteen mahdollisimman huomaamatonta sisääntuloa. Ravintolan väki valmisteli hiljaisimman nurkkapöydän ja piti huolen, että henkilökunta oli valmis ottamaan tähden vastaan rauhallisin elein. Kaikille kerrottiin Mooren toivomuksesta – paitsi ravintolan puolalaiselle pianistille. 

Kun 007 viimein käveli sisään ravintolaan, pianisti huomasi hänet ja riemastui vaihtamaan soittamansa kappaleen Bond-elokuvien tunnusmusiikkiin. Päät kääntyivät ja Moore sekä pianisti palkittiin raikuvin aplodein. Se siitä huomaamattomuudesta.  

Aukioloajat

Ma-Pe 11.30-15.00 ja 18.00-24.00
La 18-24

Osoite

Eteläesplanadi 7, 00130 Helsinki

Chef

Kari Aihinen

Aihinen päätyi Savoyhin ensi kertaa vuonna 2000. Nuori kokki arvosti maineikasta ravintolaa niin suuresti, että työskenteli ensimmäiset kuukaudet ilman palkkaa samalla toista työtä tehden. Ahkeruus palkittiin ja nyt Aihinen vastaa yhdestä Helsingin arvostetuimmista keittiöistä.

Aihiselle on tärkeää johtaa keittiötä alhaalta ylös –filosofialla. Määräilyn sijaan hän pyrkii tarjoamaan tiimilleen parhaat mahdolliset fyysiset ja henkiset resurssit huippusuoritusten pohjaksi. Annoksiin hän puuttuu ainoastaan, jos näkee niissä jotain korjattavaa.

Koska rima Savoyn laatutavoitteissa on niin korkealla, on kuitenkin tyypillistä, että annoksia hiotaan useita kierroksia ennen tarjoilua.

”Jokainen annos on hienosäätöä”, Aihinen kertoo.

Motto:

Joka päivä on tunne ja voima. Joka päivä on pelipäivä.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle? Miksi?

Keskustelemme tästä usein keittiössä, mutta viiden raaka-aineen versiolla. Perunan ja voin. Peruna on suosikki raaka-aineeni ja voi on maailman paras mauste.
Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Eteläesplanadi 7, 00130 Helsinki