Salutorget

Helsinki

/

Nice dining

/

Bistro

Mutkatonta ja maukasta bistroruokaa Kauppatorin kupeessa

Vaikka Salutorgetin keittiössä kausien vaihtelu määrittää paljon ruokalistaa, skandinaavisuus ja sijainti meren läheisyydessä ovat asioita, joita sesongit tai vuodet eivät ole onnistuneet muuttamaan. Ruokalistan kestosuosikkeja ovatkin äyriäis- ja kalaruuat.

Yksi Salutorgetin vahvuuksista on tyylikäs ja klassinen miljöö. Marmoripylväiden reunustamassa avarassa ruokasalissa aika parhaimmillaan unohtuu.

Talon historia juontaa juurensa 1820-luvulle, jolloin rakennus valmistui sen ensimmäisen omistajan, kauppias Petter Brofeldtin toimesta. Parin sadan vuoden aikana talossa on ehditty myydä kaviaaria ja pyörittää Helsingin kaupungin tilitoimistoa. Nykyinen 1960-luvun lopulta peräisin oleva arkkitehtuuri Aarno Ruusuvuoren käsialaa.

Lounaan tai päivällisen lisäksi Salutorget tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nauttia baarin antimista tai englantilaiseen tapaan tarjoiltavasta iltapäiväteestä. Jos Salutorgetiin sattuu aurinkoisena kesäpäivänä, kauppatorille avautuva pöytiintarjoiluterassi on valoisa vaihtoehto.

Aukioloajat

Ma-to 11-23 
Pe 11-24 
La 12-24

Osoite

Pohjoisesplanadi 15,
00170 Helsinki 

Chef

Toni Leskinen

Keittiöpäällikkö Toni Leskinen päätti peruskoulun jälkeen hakea opiskelemaan Vantaalle kokkikouluun, koska ala kuulosti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Nyt takana on viidentoista vuoden ura eri keittiöissä. Viimeiset puolitoista vuotta Leskinen on työskennellyt Salutorgetissa, jota mies kuvaa samaan aikaan konservatiivisen arvokkaaksi, mutta helposti lähestyttäväksi ruokapaikaksi.

– Pyrimme luomaan rennon ja maanläheisen asiakaspalvelukokemuksen. Helppo lähestyttävyys on tärkeää, etteivät asiakkaat pelästy ravintolan prameaa ulkokuorta, Leskinen pohtii.

Inspiraation uusiin resepteihin hän löytää usein keittokirjasta tai internetistä.

– Yksittäinen havainto, kuten kuva Pinterestissä, saattaa laukaista uuden idean. Joskus luovuus taas yllättää ja uusi resepti syntyy kuin vahingossa, Leskinen kuvailee.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Palsternakka. Se on hyvä ja monipuolinen raaka-aine. Kotimainen silakka. Maistuu niin marinoituna kuin paistettuna ja on hyvä valinta sekä alku- että pääruokiin.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Pohjoisesplanadi 15,
00170 Helsinki