Ravintola Lyon

Helsinki

/

Fine dining

/

ranskalainen

Makuelämyksiä Mannerheimintiellä jo 50 vuotta. Ranskalaiseen keittiöön erikoistunut ravintola Lyon lumoaa vieraansa perinteillä, laadulla ja klassisella interiöörillä.

Lyonin kutsuminen klassikoksi ei ole liioiteltua, sillä vanhan lihakaupan tiloihin perustettu ravintola avasi ovensa ensi kertaa jo vuonna 1966. Sen jälkeen Lyon on kehittynyt vaatimattomasta lounaspaikasta arvostetuksi fine dining –ravintolaksi. Ranskalaisuus on vahvasti läsnä Lyonin ajattomassa tunnelmassa, jonka raaka-aineina toimivat minimalistinen sisustus, tasainen puheensorina sekä toinen toistaan näyttävämmät annokset. Itse ruokalistalta löytyy muun muassa kateenkorvaa, kuningasrapua ja ankanmaksaa. 


Sijainti Helsingin suurimpien klassisten konserttisalien sekä urheilustadionien välittömässä läheisyydessä monipuolistaa Lyonin asiakaskuntaa. ”Tämä on kuin sulatusuuni. Joskus, kun samaan aikaan järjestetään sekä urheilutapahtuma että oopperanäytös, ravintolassa voi olla asiakkaita pukeutuneena niin smokkiin kuin fanipaitaankin”, Lyonia vuodesta 1985 johtanut Marjatta Helander kertoo.      Aukioloajat

ti–to 16–23

pe–la 16–24
su–ma suljettu
Osoite

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki

Chef

Tuomas Vierelä

"Pidetään hauskaa!"

Tuomas Vierelä aloitti uransa pizzakokkina kaksitoista vuotta sitten. Sen jälkeen hän on työskennellyt ainoastaan huippuravintoloissa, kuten Olossa ja Chez Dominiquessa. Päätös lähteä ravintola-alalle syntyi jo nuorena. ”Sanoin ensimmäisen kotitalouden tunnin jälkeen äidille, että minusta tulee kokki”, hän kertoo. 

Ruuanlaittoa Vierelä kuvaa enemmän enemmän harrastukseksi kuin työksi. Hänen tuotoksissaan korostuvat tuoreus, laadukkaat raaka-aineet ja yksinkertaisuus. Yksinkertainen ruoka on aina kauniimpaa ruokaa. "Turha alkaa tehdä mitään vetosolmuja, kun suoralla viivallakin pääsee hyvään lopputulokseen", Vierelä toteaa.

Inspiraation uusien reseptien kehittämiseen Vierelä löytää luonnosta. Vuodenaikojen vaihtelu näkyy Lyonin keittiössä niin annosten ulkomuodossa kuin käytettävissä raaka-aineissa. - Suomen luonto on maailman kaunein asia, hän hehkuttaa. Vierelä arvioi johtamistyyliään tiukaksi, mutta nostaa silti työntekijöiden viihtyvyyden keskiöön. - Kun ihmiset ovat hyvällä tuulella, he tekevät parempaa ruokaa. 

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

- Sipulin ja varsisellerin. Sipulin sen monipuolisuuden takia ja varsiselleriin olen jäänyt koukkuun viimeisen kahden vuoden aikana. Varsiselleri on raikas ainesosa yllättäen myös jälkiruokiin. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki