Ravintola Hoku

Helsinki

/

Everybody dining

/

Havaijilainen

Kampin kauppakeskuksen Korttelissa sijaitsevan Hokun keittiöfilosofia edustaa keittiömestari ja perustaja Ryan Shibuyan mukaan havaijlaista fusion-keittiötä.

Ravintola Hoku perustettiin kuusi vuotta sitten Punavuoreen Merimiehenkadun ja Albertinkadun kulmaan pienenä 20-paikkaisena ravintolana. Havaijilta kotoisin oleva ravintolan perustaja Ryan Shibuya oli muuttanut muutama vuosi aiemmin perheensä kanssa Suomeen. Alkuun Ryan työskenteli eri ravintoloissa Helsingissä, mutta taustalla kyti unelma omasta ravintolasta. Lopulta Ryan päätti yhdessä suomalaisen vaimonsa Sadun kanssa toteuttaa unelman, eikä päätöstä ole tarvinnut sen koommin katua. – Teimme kovasti töitä ensimmäisestä päivästä lähtien ja sana Hokusta alkoi kiiriä nopeasti.

Sana alkoi nopeasti kiiriä, vaikka Hoku ei panostanut mainontaan

Havaijilainen keittiö on luonnollinen fuusio

Ryan kertoo, että Hokun keittiöfilosofia edustaa havaijlaista fusion-keittiötä. – Havaijin saaret on sekoitus eri kulttuureja, sillä sinne on kulkeutunut vuosikymmenten saatossa ihmisiä kaikista maailman kolkista. Etenkin Aasiasta saapui työläisiä ananas- ja sokeriruokopelloille. Eri kulttuurit ovat muokanneet paikallisesta keittiöstä luonnollisen fusion-keittiön. Se tarkoittaa, että annokset tai yhdistelmät eivät ole tarkoin mietittyjä tai suunniteltuja. Havaijilla yhdistetään hyvin luontaisesti erilaisia raaka-aineita ja vaikutteita, ja lopputulos sointuu täydellisesti yhteen.

Laatua made in Hoku Way

Hokun ruokalistalta löytyykin annoksia, jotka ammentavat vaikutteita mm. japanilaisesta, korealaisesta ja filippiiniläisestä keittiöstä. – Valmistamme annokset aina laadukkaasti tuoreista raaka-aineista alkuperäistä kulttuuria arvostaen. Länsimaalaisuus näkyy omana twistinä siten, että käytämme runsaasti lohta sekä suomalaista siikaa ja kuhaa. Lohi Teriyaki on suosituin annoksemme, joka edustaa toista keittiöfilosofiamme peruspilaria: asiat tehdään joko hyvin tai ei ollenkaan. Se on yksinkertainen annos, jonka periaatteessa kuka tahansa osaa valmistaa. Me valmistamme sen Hokun tavalla niin, että ruuasta jää asiakkaalle niin vahva muistijälki, että hän haluaa palata takaisin, Ryan kertoo.

Pieni Hoku alkoi kasvaa liitoksistaan

Kun alkuperäinen Hoku Punavuoressa kasvoi liitoksistaan, alkoivat Ryan ja Satu etsiä uutta liikepaikkaa. Kun Kamppi tuli tarjolle, se ei ensin sytyttänyt. – Moderni kauppakeskus tuntui ympäristönä hyvin erilaiselta Punavuoreen verrattuna ja pelkäsimme menettävämme palan alkuperäistä Hokua. Päätimme kaikesta huolimatta perustaa toisen Hokun Kampin kauppakeskuksen uuteen ravintolamaailmaan, Kortteliin, josta avautuu hieno näkymä Helsingin kattojen ylle. Alkuperäinen suunnitelma oli pitää Punavuoren Hoku lounaspaikkana, mutta dramaattinen tulipalo tuhosi ravintolan juhannuksena 2016. Ravintola oli ollut kiinni koko viikon taloyhtiöremontin vuoksi ja tulipalon aiheutti Helsingin palokunnan mukaan sähkölaite. – Se oli kova isku, mutta toisaalta merkki aloittaa puhtaalta pöydältä, Ryan toteaa.

Bisnes on lähtenyt rullaamaan mukavasti uudessa osoitteessa. – Meillä on ollut kiire ensimmäisestä päivästä lähtien ja olemme iloisia, että moni Punavuoresta tuttu asiakas käy meillä edelleen viikottain.

Opening Hours / ​​Aukioloajat

Ma / Monday       11-15  17-22

Ti / Tuesday        11-15  17-22

Ke / Wednesday    11-15  17-22

To / Thursday       11-15  17-22

Pe / Friday          11-15  17-23

La / Saturday       12-16  17-23

Su / Sunday        12-16


Kampin kauppakeskus, 5 krs.

Urho Kekkosen katu 1, FI-00100 Helsinki

Chef

Ryan Shibuya

Motto: Tehdään hyvin tai ei ollenkaan.

Ryan ehti elää aikuisikään saakka ennen kuin ymmärsi, että ruuanlaitto on hänen intohimonsa. Hän oli tehnyt pitkän uran pankki- ja konsultointialalla Yhdysvalloissa, mutta alkoi kaivata uutta suuntaa uralle. Vaimo Satu sai Ryanin havahtumaan, että hän oli aina rakastanut ruuanlaittoa. Niinpä Ryan hakeutui opiskelemaan Le Cordon Bleu- instituutiin Yhdysvalloissa. Perhe oli yllättynyt suunnanmuutoksesta, vaikka Ryanin isoisä oli aikanaan omistanutkin ravintolan.

Ryan kertoo viettäneensä pienestä pojasta lähtien aikaa äitinsä keittiössä, joten äiti on ollut hänelle merkittävä inspiraationlähde. Inspiraatiota löytyy – yllättävää kyllä - myös vanhoista keittokirjoista, joita Ryan on kerännyt jo vuosia. 

Ryan on työskennellyt Hokussa kokkitiiminsä kanssa alusta alkaen ja vaatii keittiössä paljon. Tasaisen laadun tavoittelu edellyttää kovaa työtä ja toistuvia tehtäviä. Hokun annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista, joten ravintolan avaamisen valmisteluun kuluu taitavalta kokkitiimiltä päivittäin useita tunteja. Hokun salitiimin rooli on yhtä tärkeä. -Tarjoilijamme edustavat Hokua ja heitä pyydetään usein kertomaan annosten ja Hokun taustaa. Heidän harteilleen jää vastuu siitä, että asiakkaat lähtevät Hokusta tyytyväisinä.

Hokussa työskentelee kansainvälinen tiimi, joista moni on ollut mukana alusta lähtien. Ryan ja Satu suhtautuvat vastuullisesti tiimiinsä. -Tiimi on tärkeä osa Hokua ja tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa työntekijät viihtyvät. Otamme päätöksenteossa huomioon aina sen, millaiset vaikutukset päätöksellä on meidän työntekijöihin.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Kampin kauppakeskus, 5 krs.

Urho Kekkosen katu 1, FI-00100 Helsinki