Ravintola Fat Lizard

Espoo

/

Everybody dining

/

Kansainvälinen

Fat Lizard haluaa luoda wow-efektin

Kaikki ovat tervetulleita yllättymään ravintola Fat Lizardin isoista annoksista ja rennosta ilmapiiristä -metrolla tai ilman.

Muutamia kuukausia sitten Espoon Otaniemen metroaseman kylkeen avatun Fat Lizardin annokset ovat niin sanottua ruokapornoa - runsaita ja herkullisia.

- Monipuolinen lista takaa, että jokaiselle löytyy jotakin. Valinnanvaraa on sirkoista puu-uunipitsaan, Fat Lizardin ravintolapäällikkö, osakas Tiina Karling kertoo.

Ruuan lisäksi palvelu on Fat Lizardille tärkeää. Ravintolassa on rento tunnelma, eikä ovensuussa tarvitse kököttää kauaa.

-  Otamme iloisesti vastaan asiakkaamme tulivatpa he sitten mekossa tai työhaalareissa.

Ravintola Fat Lizard ja samanniminen panimo ovat eri yritykset, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Panimolla oli osansa myös ravintolan syntytarinassa.

- Aalto-yliopisto vinkkasi panimolle, että alueella olisi tilausta ravintolalle. Panimo otti yhteyttä Treffipubin Andy Solomoniin, joka kiinnostui ajatuksesta.

Näin syntyi Fat Lizard, jonka henkilökunta on tottunut kuulemaan asiakkaiden ilonkiljahduksia jo ovensuussa, ennen kuin he ovat saaneet maistaa murustakaan ravintolan hekumallisesta ruuasta.Aukioloajat

Su-To 10.30 - 24.00

Pe-La 10.30 - 04.00


Osoite

Tietotie 1, 02150 Espoo

Chef

Matti Hälvä

Matti Hälvälle ruoka merkitsee pieniä suuria asioita. Se on polttoainetta, mutta ennen kaikkea se on elämä - Matin elämä. 14-vuotiaana tiskaajana perhetuttujen ravintolassa aloittanut nykyinen espoolaisen ravintola Fat Lizardin keittiömestari rakastui jo nuorena ruuanlaitoin rauhoittavaan vaikutukseen.

-  Olin teininä aika villi tapaus. Huomasin, että keittiössä voin olla häslääjä samalla, kun teen työtä.

Tiskiharja vaihtui nopeasti soppakauhaan ja lihaveitseen Matin edetessään pääkaupunkilaisista ravintoloista toiseen edellisten työnantajien suositusten saattelemana. Päämäärä oli selvä: oma ravintola. Vuodenvaihteessa, kun Fat Lizard avasi ovensa Espoon Otaniemeen, unelma toteutui. Matti on yksi ravintolan osakkaista.

- Olen tehnyt ravintolamme avaamisesta asti 100-tuntisia työviikkoja. Se on ollut toki raskasta, mutta myös palkitsevaa. Osasimme odottaa, että kävijöitä on paljon, mutta että näin paljon. Sitä emme aavistaneet.

Ravintolan hittituotteen, sirkkojen valmistus on Matille tuttua kauraa. Maailman parhaan pitsan tekemisessä on sen sijaan vielä opettelemista.

- Olen käyttänyt paljon aikaani, jotta oppisin tekemään tasokkaan pitsan. Osaan homman jo teoriassa ja nyt pitäisi oppia se vielä käytännössä. Olemme lähdössä toukokuussa Italiaan edustamaan Suomea pitsan teon MM-kisoihin.

Treenauksen, annosten suunnittelun ja tarvikehankintojen lisäksi Matti haluaa motivoida keittiössä työkavereitaan omalla esimerkillään. Välillä on siis palattava sinne, mistä kaikki alkoi - tiskiharjan varteen.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Tietotie 1, 02150 Espoo