Puijon Torni

Kuopio

/

Fine dining

/

Ravintola Puijon Torni - missä yökaupungin valot ja luonnon kauneus näyttäytyvät parhaimmillaan jokaisena vuodenaikana

Puijon Tornin pyörivä Torniravintola on kuuluisa maukkaasta ruoasta ja upeista maisemista. Ruokaillessasi voit nauttia näkymästä Kuopion kaupunkiin ja uskomattoman kauniista järvimaisemista kaikkiin ilmansuuntiin. Ympäröivä maisema on puoli ruokaa. - Tornin ikkunoista avautuu panoraamamaisema pitkälle, aina 60 km saakka. Sellaista paikkaa, jossa pystyy näin laajasti näkemään suomalaisen järvi- ja kaupunkimaiseman ei ole toista, Puijon yrittäjä Tiina Heinonen kertoo.

Kotimaista käsityötä

Torniravintolan ruoka perustuu kotimaisuuteen ja käsityöhön. - Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon lähialueiden tuotteita, sillä ympäriltä löytyy paljon laadukkaita lihatiloja, pienviljelijöitä ja kalastajia, joilta hankimme raaka-aineet tuoreina. Järvikuhammekin tulee Kallavedestä, jossa se verestetään pyyntipaikalla, jotta kalan liha pysyy mahdollisimman laadukkaana, keittiömestari Harri Vehviläinen sanoo.

Torniravintola on à la carte ravintola, joka tarjoaa lounasmenun arkipäivinä ma-pe klo 11-15. Lounaslista vaihtuu viikoittain. Tarjolla on myös kolme á la carte-menukokonaisuutta Puijo, Savo ja Suomi. Ajatuksena on, että jokainen löytää ruokalistalta jotain, olipa se sitten raikas salaattiannos, lounas tai á la carte-menu.

Suomalainen luonto lautasella

Keittiömestari Harri Vehviläisen mukaan lautasellekin maalataan suomalainen luonto: koivua, kuusta ja mesiangervoa. -Kiinnitämme ruoka-annosten visuaalisuuteen erityistä huomiota, sillä ne eivät saa jäädä ulkona avautuvan maiseman varjoon.

Rôtisseurs kilpi Puijon Torniravintolalle

Puijon Torniravintolasta tuli Kuopion kolmas Rôtisseurs-kilpiravintola, kun Savon voutikunta luovutti kilven huhtikuussa 2017. - Rôtisseur-kilpi on meille tunnustus hyvin tehdystä työstä, mutta kertoo myös asiakkaalle ruuan ja palvelun laadusta. Se velvoittaa meidät pitämään yllä kilven edellyttämää tasoa joka päivä ja jokaisessa annoksessa, Heinonen toteaa. 

Kesän aukioloajat:

5.6.-26.8.2017

Ma-La

klo 11-22

Su

klo 10-20

Aukioloajat muulloin:

Ma-To

klo 11-20

Pe - La

klo 11-22

Su

klo 11-17

Osoite:

Puijontie 135, 70300 Kuopio

Chef

Harri Vehviläinen

Keittäminen on kivaa!

Ilmoitin 5-vuotiaana mummolan liiterin portailla raparperinlehtiä pannulla paistaessani, että minusta tulee isona kokki. 1970-luvulla se ei ollut kovinkaan yleinen ammatti. 1980-luvun lopulla pääsin Kuopion hotelli- ja ravintolakouluun ja jo vuonna 1989 tulin ensimmäisen kerran töihin Puijonmäelle - kesäpojaksi. 30 vuotta on kulunut tällä mäellä, jossa olen edennyt apupojasta keittiömestariksi. Vuosiin on mahtunut kaikenlaista ja erilaisia ruokasuuntauksia. Matka on ollut mielenkiintoinen ja hauska.

Minulle lähiruoka on itsestäänselvyys ja hyvin luontainen asia ruokafilosofiassani, joka nojaa suomalaiseen ruokaperinteeseen, käsityöhön ja raaka-aineiden kunnioittamiseen. Haluan käyttää keittiössä mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ja teen mielelläni yhteistyötä pienten tuottajien kanssa.

Inspiraatiota työhön ammennan lukemalla, keskustelemalla ja tutkimalla pysyäkseni ajan hermolla. Minulla on tällä hetkellä käsittämättömän hyvä keittiötiimi, joka on täynnä nuoria ja innovatiivisia kavereita. Se on hienoa, sillä mitä enemmän ihmiset ideoivat, sitä helpompi on synnyttää asiakkaille hienoja elämyksiä. 

Johdan keittiötiimiä kevyellä otteella. Haluan, että voimme hyödyntää arjessa jokaisen tiimin jäsenten vahvuuksia ja annan mielelläni kaikkien kukkien kukkia. Annan usein henkilökunnalle vapauden kehittää seuraavan viikon lounaslistaa, josta annoksia saattaa nousta myös á la carte-listalle.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Suolaa, koska ilman sitä mikään ei maistu miltään ja suolan kaveriksi kotimaisen järvikalan. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Puijontie 135, 70300 Kuopio