Pinella

Turku

/

Everybody dining

/

Kansainvälinen

Aurajoen helmi Turun sydämessä

Pinella on ainutlaatuinen ravintola, baari ja terassi Turun keskustassa, Aurajoen rannalla. Pinella tarjoaa herkullisia ja nautinnollisia makuelämyksiä hyvän ruoan ja juoman ystäville. Pinellassa nautit historiallisesta miljööstä keskellä kaupungin vilinää. Poikkea lounaalle, illalliselle tai drinkeille!

Pinellaan voit tulla myös veneellä. Ravintolan edustalla on kiinnityspaikkoja jotka on varattu asiakkaidemme käyttöön. Tervetuloa!

Turussa vuonna 1827 riehuneen suurpalon jälkeen Turun tuomiokirkon ympäristöön kaavoitettiin puisto ja vuonna 1836 valmistui jokirantaan suuri pylväikkö.

Pylväikkö on Pinellan vanhin osa, mutta alun perin sen tilat palvelivat merimiesten ja kalastajien tarpeita.

Vuonna 1848 Nils Pinello perusti puistikkoon kahvilan, joka tuli paikallisten keskuudessa tunnetuksi nimellä Pinella. Rakennus siirrettiin nykyiselle paikalleen pylväikön yläpuolelle vuonna 1863 ja näin Puupinella sai alkunsa.

Ravintolan kiehtova maine kulttuuri- ja taide-elämän kohtauspaikkana syntyi 1900-luvun aikana, kun paikallisilla kirjailijoilla, taiteilijoilla ja boheemeilla oli tapana kokoontua Pinellaan. Turun Taiteilijaseuran omistuksessa maine vain vahvistui.

Vuonna 1973 Pinella restauroitiin ja ravintola avasi jokirantaan terassin, joka oli Suomen ensimmäinen anniskeluoikeuksin varustettu katuterassi. Pinellan suosio vahvistui entisestään ja kesäisin sen terassi oli kaupungin suosituin kohtauspaikka.

Pinellan viimeiset vuodet ennen nyt tehtyä remonttia olivat hiljaisen rapistumisen aikaa. Maaliskuussa 2011 uudelleen avattu Pinella on kokenut täydellisen peruskorjauksen ja sen miljöössä sulautuvat tyylikkäästi yhteen historiallisten rakennusten arkkitehtuuriset piirteet ja nykypäivän vaatimusten mukaiset ratkaisut. Uudet yksityiskohdat, sisustus ja tekniikka ovat tätä päivää ja suunniteltu täyttämään nykyihmisten odotukset ja tarpeet.

Pinellan saneeraus on kunnianosoitus sen pitkälle historialle ja maineelle Turun rakastetuimpana ravintolana. Toivomme Pinellan säilyvän ilonamme myös seuraavat 175 vuotta!


Aukoloajat

A la carte

Ma-pe 11-23

La 12-23

Su 12-18

Lounas

Tarjolla taas 14.8. alkaen

Brunssi

Su 12-15

Keittiö sulkeutuu tuntia ennen ravintolan sulkemisaikaa.

TERASSIT

Alaterassi

Avoinna joka päivä ravintolan aukiolojen mukaan

Pe-la pidennetty aukiolo klo 01.30 asti

Alaterassilla DJ pe-la klo 20/21-01

Yläterassin tapahtumateltta

Katso tapahtumateltan kalenteri »

Tapahtumateltta avoinna myös juhannuksena pe-su 22.-24.6 klo 14-24!

BAARI

ti-to klo 16-23 | pe-la klo 16-00

Juhannuksen aukiolo:

Pe-su 22.-24.6. klo 14-00

Pinellan baari sijaitsee ylärakennuksessa (ns. ”Puupinella”), puiston puolella.


Vanha Suurtori 2, 20500 Turku

Chef

Kristian Karnell

Kristian Karnell vastaa Logomon lisäksi koko Sunborn Cateringin ruokatuotteesta, raaka-ainehankinnoista ja -sopimuksista. Hän aloitti 15-vuotiaana ravintola Kynsilaukassa ja on sen jälkeen tehnyt pitkän uran keittiömestarina mm. Espanjassa, Norjassa sekä Etelä-Amerikan ja Karibian luksusjahdeilla. Suomessa hän on työskennellyt keittiöpäällikkönä mm. Rukalla, Rovaniemellä ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Karnellin keittokirja Chef Karnell - klassikoita maailmalta ilmestyi vuonna 2010.

-  Keittiöfilosofiani on muuttunut vuosien varrella klassisesta moderniin ja yhä enemmän kasvispainotteiseen. Terävät maut ja menukokonaisuuden tasalaatuisuus alusta loppuun ovat Signature-tyylini. Haen inspiraatiota ulkomaan matkoilta, metsästä ja luonnosta. Ammennan aineksia lautaselle myös perinteisistä suomalaisista elementeistä, kuten villiyrteistä ja muista metsän antimista. Suomalaiset ovat mielestäni turhaan nolostelleet omaa ruokakulttuuriaan. Olemme vuosikymmenten ajan imeneet vaikutteita muualta ja unohtaneet oman identiteettimme. Onneksi olemme nyt oppineet arvostamaan suomalaista ruokaperinnettä!

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Vanha Suurtori 2, 20500 Turku