Pastor

Helsinki

/

Nice dining

/

Perulais-japanilainen

Pastor tarjoilee perulais-japanilaista fuusiokeittiötä Nikkeitä, jolla on vahvat perinteet Perussa.


Pastorin tiloissa sijaitsi ennen Kim Heiniön Soupster Familyn CUBA! niminen yökerho, mutta tilaa haluttiin kehittää eri suuntaan monien hyvien vuosien jälkeen. Rakennuksessa sijaitsi aikoinaan Suomen ensimmäinen yhteiskoulu, jossa opetettiin sekä poikia että tyttöjä. Koulun johtajan toimi Pastori Broberg, jolle ravintolan nimi Pastor on tribuutti.

Pastor tarjoilee perulais-japanilaista fuusiokeittiötä Nikkeitä, jolla on vahvat perinteet Perussa. Perun japanilaiset maahanmuuttajat toivat omia vaikutteitaan paikalliseen keittiöön yhdistelemällä heille tuttuja tekniikoita ja reseptejä paikallisiin raaka-aineisiin. Näin  syntyi Nikkei-keittiö, jonka tunnusmerkkejä ovat raikkaat ja rohkeat maut ja ehkä kuuluisin yksittäinen annos ceviche.

Sommelierimme Pekka Koiranen on valinnut viinilistalle n. 200 viiniä, joiden saatavuus ja vuosikerrat vaihtelevat jonkun verran. Pastorista löytyy laaja valikoima tasokkaita viinejä, joita myydään laseittain. Tämän lisäksi olemme panostaneet innovatiiviseen cocktail-puoleen, jonka rohkeat yhdistelmät tukevat Nikkei-keittiön makuja ja tuovat myös baaripuolelle samaa innovatiivisuutta, jota keittiöstämme löytyy. Baarimestarina Pastorissa loistaa nykyään rempseä Mikko Ilves, jolla on nuoreksi mieheksi hurja tietämys erilaisista alkoholeista, niiden käyttäytymisestä, sekoittamisesta ja makuprofiileista.

Pekka Koiranen on tituulerattu Suomen ensimmäiseksi sommelieriksi, tai kuten heitä silloin kutsuttiin, viinimestariksi. Pekka teki pitkän ja näyttävän uran mm. ravintola Palacessa ja kilpaili aikoinaan ulkomaita myöten viiniasiantuntijoiden kilpailuissa. Tällä miehellä on loppumaton varasto viihdyttäviä tarinoita ravintolamaailmasta vuosikymmenten ajalta, sekä aikamoisen harjaantunut nenä viinisuosituksille.

Kerran vessanovi lukittautui ja epäonninen asiakkaamme jäi sisälle koppiin jumiin. Onneksi sommelierillä ei mennyt sormi suuhun, vaan hän sujautti oven alla olevasta raosta asiakkaalle hieman samppanjaa grogilasissa, jolloin odotus sujui huomattavasti kivuttomammin ja tapaukselle naureskeltiin puolin ja toisin jälkikäteen.

Aukioloajat

ma-to 17.00-00.00, pe 17.00-03.00, la 14.00-03.00

Osoite

Erottajankatu 4

Chef

Robert Von Bell


Robert Von Bell siirtyi johtamaan Pastorin keittiötä vuoden 2016 alussa. Robban on tunnollinen ja täsmällinen keittiömestari, joka vaatii itseltään täydellisyyttä hipovia suorituksia. Tämän vuoksi Pastorin ruokalista kehittyy Nikkei-keittiön puitteissa jatkuvasti, Robert ja hänen tiiminsä testaavat uusia annoksia usein meiltä löytyvällä 10 ruokalajin yllätysmenulta.

Robertin suositus ruokalistalta on Ceviche. - Se on ikonisin Nikkei-keittiön ruokalaji, joka koostuu raa'asta kalasta/äyriäisistä, jotka on kypsennetty sitruksisella leche de tigre -liemellä ja maustettu esimerkiksi chilillä ja avokadolla. Toinen Pastorin suursuosikki ovat Iberico-porsaan ribsit, joista löytyy tamarind-lime marinadi. Jos tämä annos koskaan yritettäisiin poistaa listalta, syntyisi mellakka!.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Erottajankatu 4