OX

Helsinki

/

Nice dining

/

Kansainvälinen

Pikkuroballa sijaitseva ravintola Ox tarjoaa Lähi-idän ja Välimeren makumaailmoja yhdisteleviä herkkuja eurooppalaisella otteella.

Maaliskuussa 2016 ovensa ensi kertaa avannut ravintola Ox pyrkii tuomaan uutta väriä Helsingin ravintolakenttään.

– Teemme helposti lähestyttävää, Lähi-idän ja Välimeren makumaailmoja yhdistelevää ruokaa kausiluonteisten raaka-aineiden ehdolla. Näin pyrimme luomaan hieman erilaisia annoksia kuin mitä muualta Helsingistä löytyy, keittiömestari Niklas Ekblom kertoo.

Oxin taustavaikuttajia ovat Teemu Aura, Markus Hurskainen, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen. Nelikko tunnetaan Helsingin Vanhassa kauppahallissa sijaitsevasta kahvila-ravintola Storystä. Aura ja Hurskainen pyörittävät yhdessä Patisserie Teemu & Markusta. Westerholm ja Sarkkinen puolestaan työskentelevät We Are Groupissa, joka omistaa kourallisen helsinkiläisiä ravintoloita.

Oxin annokset valmistuvat avokeittiössä, jota reunustavat tiskipaikat pidetään vapaina ilman pöytävarausta liikkeellä oleville. Avokeittiö mahdollistaa myös kokkien ja asiakkaiden välisen kommunikoinnin.

Ruokalistan mielenkiintoisin vaihtoehto on Never ending –menu, jonka tilannut asiakas voi nauttia pöytään kannettavista ruokalajeista niin pitkään kuin haluaa. Takuuvarman kylläisyyden tunteen lisäksi menun toinen kivijalka on yllätyksellisyys: asiakas ei nimittäin tiedä etukäteen, millainen annos pöytään seuraavaksi tarjoillaan.

Aukioloajat/Opening hours

ma-pe 11.00 - 14.00 / 17.00 - 22.00

la 16.00 -  22.30

Osoite/Address

Pieni Roobertinkatu 13

00130 Helsinki

Chef

Niklas Ekblom

Yritetään tehdä asiat aina paremmin kuin edellisenä päivänä.

Jos Niklas Ekblomista ei olisi tullut kokkia, hän olisi puuseppä. Se oli toinen vaihtoehto, kun Ekblom pohti nuorena miehenä, mille haluaa omistaa elämänsä. Laaturuuan ystävien onneksi mies valmistui kokiksi vuonna 2002. Nyt hän johtaa Oxin keittiötä.

Ennen päätymistä Oxin keittiömestariksi Niklas tutustui vuoden ajan Melbournen ruokakulttuuriin. Australiassa kokemusta kertyi kolmesta ravintolasta.

– Australialaisten työmoraali teki vaikutuksen. Sikäläisten ravintoloiden keittiöhierarkia on suomalaista korkeampi. Kaikille kokeille löytyy omat tittelit, hän kertoo.

Omaa keittiötään Ekblom johtaa jämptillä otteella, mutta jättää kuitenkin muille itsensä toteuttamiseen ja uusien ideoiden esittämiseen. Kokkina Ekblom kertoo saavansa inspiraatiota luonnosta.

– Tykkään revitellä mauilla. Tavoitteena on luoda asiakkaalle räjähtävä makuelämys.

Mitkä kaksi raaka-aineitta ottaisit mukaan autiolle saarelle? Miksi?

Hummerin ja kateenkorvan. Koska rakastan niitä.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite/Address

Pieni Roobertinkatu 13

00130 Helsinki