Olo

Helsinki

/

Fine dining

/

Pohjoismaalainen

Unohtumaton matka pohjoismaalaisten makujen maailmaan. Michelin-tähdellä palkittu Olo on varma valinta Helsingin keskustassa.

Olo on kymmenen toimintavuotensa aikana saavuttanut paljon. Ravintola on palkittu muun muassa Michelin-tähdellä ja tullut valituksi Suomen parhaaksi ravintolaksi kolmen eri tahon vertailuissa.

”Palkinnot ovat tunnustus hyvästä työstä ja on hienoa huomata, että pärjäämme myös kansainvälisissä vertailuissa. Emme tee tätä kuitenkaan niiden takia”, ravintoloitsija Katja Henttunen kertoo.

Olon palkitun ravintolaelämyksen taustalla ovat ensiluokkaiset raaka-aineet, pohjoismainen keittiö sekä rento ravintolatunnelma. Ruokalista vaihtuu kokonaan kolme neljä kertaa vuodessa sesonkien mukaan. Yksityiskohdat saattavat kuitenkin vaihtua viikoittain. Resepti rennon tunnelman luomiseksi on pysynyt samana koko toiminta-ajan.

”Ravintolan perustaja Pekka Terävä kiteytti ajatuksen siitä, että asiakkaita on kohdeltava samalla lämmöllä kuin ottaisi ystäviä vastaan kotiinsa”, Henttonen muistelee.

Olossa panostetaan myös juomapuoleen. Sommelier Teemu Huhtanen pitää huolen, että asiakkaat saavat lasiinsa ainutlaatuisia viinejä, joita ei muualta Suomesta löydy. Ravintolan viinikellari keskittyy erityisesti pieniin tuottajiin sekä tarinoihin ja tekijöihin viinien taustalla.

Aukioloajat 
Ti-pe 11:30-15:00 ja 18:00-24:00

Osoite
Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki

Chef

Jari Vesivalo

Keittiöpäällikkö Jari Vesivalo on työskennellyt Olossa yhdeksän vuoden verran. Sitä ennen kokemusta on kertynyt muun muassa Solnasta, jonka kunnianhimoinen keittiöilmapiiri innosti Vesivaloa hiomaan taitojaan parhaaseen terään.

”Kaikki pitivät siellä kokkaamista enemmän kuin työnä”, hän kertoo.

Vesivalon keittiössä raaka-aineiden hyvinvointi ja laatu ovat keskiössä. Kokkivuosien kertyessä hänen suunnittelemissaan annoksissa on korostunut yhä enemmän yksinkertaisuus.

”Asiakkaita on kohdeltava samalla lämmöllä kuin ottaisi ystäviä vastaan kotiinsa”

Pitkä kokemus ja sinnikäs ammattitaidon hiominen huippuunsa palkittiin vuonna 2016 alan kenties arvostetuimmalla kunnianosoituksella, kun Vesivalo valittiin kokkien kokiksi. Palkinnon saajan valitsevat vuosittain muut kokit.

”Hienoin tunnustus, jonka tällä alalla voi saada”, hän hehkuttaa.

Motto 
Läpi vaikka harmaan kiven.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 
Jotain nestepitoista ihan selviytymismielessä. Eihän sitä merivettä oikein voi juoda. Joku iso hedelmä ja pullo hyvää punaviiniä.

Talon erikoinen 
Olo tarjoaa vierailleen mahdollisuuden seurata vierestä huippukokkien työskentelyä ja tutustua laajaan maistelumenuun Creative Kitchen –konseptin parissa. Palvelu järjestetään aivan Olon kupeessa ja kerrallaan mukaan mahtuu 24 ravintolaharrastajaa.

Tarina
Olon nykyinen kotitalo Kauppatorin kupeessa pitää sisällään paljon kulttuurihistoriaa. Ravintolaa on pyöritetty vuodesta 2013 Lampan talosta käsin. Talon rakennutti alun perin kauppias Johan Lampa vuonna 1817. Sen jälkeen rakennus on toiminut muun muassa bordellina, navettana ja siihen on perustettu ensimmäinen Stockmann-myymälä vuonna 1862.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite
Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki