Nokka

Helsinki

/

Nice dining

/

Katajanokan rannassa nautit ruokaa, jolla on tarina. Nokassa ruokalistamme tattienkin poimija tunnetaan.

Vuonna 2002 ovensa ensi kertaa avannut ravintola Nokka erottautuu Helsingin ravintolakentästä erityisesti tuomalla tarkkaan valittujen raaka-aineiden alkuperän asiakkaidensa tietoisuuteen – ravintolan kotisivulla esitellään jopa viisitoista tuottajaa, jotka tekevät yhteistyötä Nokan kanssa.

Pitkäjänteisen työn tuloksena Nokasta on tullut tuottajien keskuudessa niin arvostettu yhteistyökumppani, että ravintola jakaa parhaille yhteistyökumppaneilleen V.I.P –sertifikaatteja; Nokan tavoitteena on tuntea yhteistyökumppaninsa sekä tuotantomenetelmät ja -olosuhteet kuin oman keittiönsä.

Ravintolan yhteydessä toimivassa pientilapuodissa on myynnissä muun muassa kotimaisia juustoja, Mesikämmen hunajaa ja Saimaan savumuikkuja. Ulkomaalaiselle ystävälle loistava lahja Suomesta on sesongin antimien mukaan koottu herkkukassi.

Talon erikoinen

Nokassa järjestetään vuosittain pientilatori, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen ruuan arvostusta ja vuorovaikutusta ruuan tuottajien ja asiakkaiden välillä. Vuonna 2016 elokuussa järjestettävä pientilatori tarjoaa samaan aikaan henkilökunnalle mahdollisuuden oppia uutta ja verkostoitua parhaiden kotimaisten tuottajien kanssa. Asiakkaille pientilatori taas tarkoittaa elävää musiikkia, hyvää ruokaa ja tarinoita ympäri maata – ei siis ole ihme, että tapahtuma järjestetään vuonna 2016 jo kuudetta kertaa.

Aukioloajat

Ma-ti 11.30-22
Ke-Pe 11.30-24
La 18-24 
Su suljettu

Osoite

Kanavaranta 15 F,
00160 Helsinki 

Chef

Ari Ruoho

Kerran tässä eletään.

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho valmistui kokkikoulusta vuonna 1993. Sen jälkeen kokemusta ravintola-alalta on kertynyt jo yli 25 vuotta, jonka aikana mies on työskennellyt seitsemässä eri maassa kokkina ja tehnyt samalla juttuja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteiseen. Ruoho palkittiin arvostetulla Vuoden Kokki –palkinnolla vuonna 2003.

Nokkaan miehen toi kiinnostus suomalaiseen ruokaan ja raaka-aineisiin, jotka ovat ravintolassa keskeisessä roolissa.

– Jos ruoka on hyvää, palvelu toimii, viinivalinta osuu kohdilleen ja tarjoilijakin on kiva, vierailu Nokassa on parhaimmillaan elämyksellinen kokemus, Ruoho pohtii.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Olen ollut autiolla saarella. Siellä kasvaa mangoa ja banaania. Voisin myös kivittää lintuja ja sukeltaa rapuja… Ottaisin mukaan juomakelpoista vettä ja salmiakkia. Vettä tarvitsee hengissä pysymiseen ja salmiakkia ei saarelta saa.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Kanavaranta 15 F,
00160 Helsinki