NJK

Helsinki

/

Nice dining

/

Kesäkauden viihtyisin ravintola upealla näköalalla.

Pursiseura NJK (Nyländska Jaktklubben) muutti Valkosaareen vuonna 1885, ja ensimmäinen klubirakennus valmistui jo samana vuonna. Nykyinen paviljonki on arkkitehtitoimisto Estlander & Zettergrenin käsialaa ja vihittiin käyttöön 31.8.1900. Rakennuksen perinteinen tyyli ja taso on säilytetty meidän päiviimme, ja pitkistä purjehdusperinteistä kertovat sekä ulkomaisten veneseurojen tervehdysviirit että suuri veneiden puolimallinäyttely.

Pursiseura NJK:n (Nyländska Jaktklubben) säännöt vahvistettiin maaliskuun 4. p:nä 1861 Keisari Aleksanteri II:n esittelyssä. Samalla seura sai ensimmäisen lippunsa. NJK:n nykyinen lippu on järjestyksessä neljäs. Valkosaareen seura muutti vuonna 1885, ja ensimmäinen klubirakennus valmistui jo samana vuonna. 

"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" 

Ravintola NJK on vuosikymmenien kuluessa palvellut sekä seuran jäsenistöä että useiden ravintoloitsijoiden vetämänä suurta yleisöä. Royal Ravintolat Oy on toiminut ravintoloitsijana vuodesta 1989. Ravintola pyrkii koko toiminnassaan yhdistämään merelliset, pohjoismaiset ruokaperinteet tämän päivän gastronomiaan - upeissa, historiallisissa puitteissa. 

Ravintola NJK on kesäkauden parhaita juhlapaikkoja, kaupungin suosituin rapuravintola sekä tunnelmallinen ympäristö maukkaalle aterialle. Avaraa, korkeaa keskisalia ympäröi valoisa veranta, jonka suurista lasi-ikkunoista avautuu upea näköala sekä Kauppatorille että Katajanokan suuntaan.

Talon erikoisuus:

Ravinola NJK:n vieressä on pieni yrttipuutarha jossa voi nauttia romanttisen kahden hengen illallisen yrttipuutarhan upeiden tuoksujen keskellä.

Aukioloajat löytyvät täältä.

Osoite

Valkosaari, 00140 Helsinki

Chef

Jarkko Nieminen

Jarkko nauttii työstään ravintola NJK:n merellisessä ympäristössä. – NJK on upean kesäinen sesonkiravintola, jonka ruokatuote perustuu saaristolaisuuteen ja korkealaatuisiin suomalaisiin raaka-aineisiin. Suomalainen luonto, saariston maut ja yrtit ovat ruokalistallamme vahvasti läsnä. Erikoisuutena meillä on yrttimenu, jonka yrtit pyrimme tuottamaan mahdollisimman pitkälle ravintolan omassa puutarhassa. 

Jarkko kertoo, että NJK:n keittiötiimistä hioutuu kesän aikana aina tiivis porukka, jossa vallitsee fantastinen yhteishenki. – Kun ruokaa tehdään mahtavassa hengessä, välittyy yhdessä tekemisen ilo väistämättä myös lautaselle. 

Jarkon punaisena lankana ruuanlaitossa kulkee kotimaisuus, mutta hän tykkää napata vaikutteita ja ideoita myös ranskalaisesta keittiöstä. - Haen inspiraatiota NJK:n ruokalistaan toreilta ja tiloilta. Kun perusidea on hahmottunut, otan keittiötiimin mukaan jalostamaan ajatuksia. Näin jokainen voi omalla tavallaan jättää kädenjäljen lopputulokseen.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Suomalaista pihvikarjaa ja merisiikaa sekä takataskussa rakuunaa. Rakuuna on monipuolinen yrtti, joka sopii moneen ja siika puolestaan upea suomalainen kala.  

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Valkosaari, 00140 Helsinki