Merimakasiini

Helsinki

/

Nice dining

/

Kala- ja äyriäisravintola

Ravintola Merimakasiinissa voi kokea upean makumatkan kala- ja äyriäisruokien äärelle kasvis- ja lihavaihtoehtoja unohtamatta.

Ravintola Merimakasiini on legendaarinen kala- ja äyriäisravintola aurinkoisella terassilla Hietalahdenrannan teollisromanttisessa satamamiljöössä. Maestro Niklas Roiha toimii perheyrityksen peräsimessä jo kolmannessa polvessa.

Ravintola Merimakasiinissa voi kokea upean makumatkan kala- ja äyriäisruokien äärelle kasvis- ja lihavaihtoehtoja unohtamatta. Viinilista on kattava ja sommelierit ovat huolella valinneet ja parittaneet viinit ruoan kanssa jokaisessa hintaluokassa. Ravintolatila huokuu merimiesten seikkailuja luoden uniikin perinteikkään ilmapiirin. Ravintolan nimi kunnioittaa rakennusta, missä Ravintola Merimakasiini toimii, sillä onhan rakennus vanha makasiinirakennus.

Suositus: Kirjolohisavustettu, friteerattu ja mäti herneillä ja piimällä. Alkuruoistamme kirjolohi on kaunis annos, joka kuvastaa erinomaisesti keittiömestarimme ajatusmaailmaa yksinkertaisen raaka-aineen monipuolisesta hyödyntämisestä.

Ma–pe 11-23

La 13–23

Su 13–22

Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki

Chef

Markus Kornmayer

"Life is too short to eat bad food"

Markus Kornmayer on hiljattain ottanut vastuun Ravintola Merimakasiinin keittöstä. Markus on monissa liemissä maailmalla ja Suomessa keitetty keittiömestari. Syksyn aikana Markus on uudistanut lounaskonseptin sekä ruokalistan ja tuonut niihin uutta särmää. Legendaarisia klassikoita kuten Hietalahdenrannan perinteikkäintä lohikeittoa tai bouillabaissea ei toki ole unohdettu.

Markukselle on tärkeää kunnioittaa raaka-aineita ja tuoreet raaka-aineet ovatkin pääosassa Markuksen keittiössä. Hänen mielestään yksinkertaisista raaka-aineista voi valmistaa mielenkiintoisia ja jännittäviä annoksia yhdistelemällä erilaisia valmistustapoja, tekstuureja ja lämpötiloja. Markus inspiroituu keittiössä työskentelystä laadukkaiden raaka-aineiden ja hyvän tiimin parissa.

Jos Markuksen keittiöfilosofia pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen menisi se näin: better a good sardine than a bad lobster.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki