Lyon

Helsinki

/

Fine dining

/

Ranskalainen

Lyon on toiminut 32 vuotta ja vuosikymmenten aikana muuttuneet asiakaskunnan tarpeet halliten. Ravintola on muuntautunut lounaspainotteisesta bistrosta palkituksi fine dining ja viini -ravintolaksi.

Ravintola Lyon on tarjonnut makuelämyksiä Mannerheimintiellä vuodesta 1966 alkaen, jolloin Jouko Ämmälä perusti ravintolan. Ravintoloitsija Marjatta Helander on luotsannut ravintolaa jo 32 vuotta muuttuneet asiakaskunnan tarpeet halliten. Ravintola on muuntautunut vuosikymmenten saatossa lounaspainotteisesta bistrosta palkituksi fine dining ja viini -ravintolaksi. 

Suositus listalta on ankanmaksaa, vadelmaa ja punajuurta. Alkuruoka on ravintolan klassikkoannos, joka on ollut listalla jo neljä vuotta. Se edustaa Lyonin keittiön tyyliä, joka kunnioittaa raaka-aineita ranskalaisin tekniikoin. Keittiö harkitsee tarkkaan useamman ruokalajin päivän yllätysmenut ja ne ovatkin asiakkaalle paras tapa nauttia illallisesta ravintolassa Lyonissa. 

Ti–to 16–23

Pe–la 16–24

Su–ma suljettu

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki

Chef

Lari Timonen

"Tee muille kuten toivoisit itsellesi tehtävän"

Lari Timonen, nuori , nöyrä ja oppimisintoinen keittiömestari johtaa esimerkillään ja on läsnä kaikissa toiminnoissa, myös iltaisin. Pienessä keittiötiimissä toisten kunnioittaminen ja näkemysten huomioon ottaminen on Larille erityisen tärkeää, sillä se luo hyvän ilmapiirin tiimiin. Keittiössämme tärkeintä on perusasioiden ja yksityiskohtien hallinta ja punaisena lankana on luoda yksinkertaisuudesta parasta. Kaikki tehdään Larin keittiössä itse alusta lähtien, kuten esimerkiksi liemet, konvehdit ja jopa voi. Raaka-aineiden valinta on jatkuva prosessi ja käytämme pientuottajia, jotka suhtautuvat yhtä intohimoisesti ja ammattiylpeydellä tekemiseensä. Haluamme tuoda filosofian esiin myös asiakkaalle palvelutilanteessa. Viinilistamme on täysin ranskalainen ja se uudistuu aina annosten mukaan. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki