Krog Roba

Helsinki

/

Nice dining

/

Bistro

Kaartinkaupungin viihtyisä ja uniikki olohuone

Krog Roba -ravintola toimii historiallisesti mielenkiintoisessa rakennuksessa Kasarmitorin kulmassa. Alun perin rakennus toimi Helsingin Energian pääkonttorina ja sähkövoimalana, josta koko Helsingin keskusta sai suurimman osan sähköstä viime vuosisadalla. Rakennuksen vanhimman osan on suunnitellut Selim A. Lindqvist, jota pidetään yhtenä Helsingin merkittävimmistä arkkitehdeista ja erityisesti uusien tuulien tuojana suomalaiseen arkkitehtuuriin.

Vuonna 2015 toiminnan aloittanut Krog Roba on osa kokonaisuutta, joka pitää sisällään 130 uniikkia hotellihuonetta, Bar Lilla e:n ja pari modernia kokoustilaa. Ehkä parhaiten rakennus muistetaan entisenä Pikku Roban poliisilaitoksena. – Krog Roban pääovesta marssittiin sisään tekemään rikosilmoitukset ja nykyisen baaritiskin paikalla sijaitsivat sellit. Talon historia kiinnostaa ihmisiä ja työntekijämme osaavat siitä tarvittaessa asiakkaille kertoa, F & B Manager Elina Raiha-Pitkänen kertoo.

Krog Roban baaritiskin tilalla sijaitsivat entisen Kasarmitorin poliisilaitoksen sellit.

Konstailematon Kaartinkaupungin olohuone

Krog Roba on kotoisa ja konstailematon ravintola, jonka ovesta on helppo astua sisään. – Meillä voi ottaa rennosti ja nauttia mukavasta ilmapiiristä, viihtyisästä miljööstä sekä tietysti hyvästä ruuasta ja juomista. Tekijäjoukkomme on sopiva sekoitus kokeneita konkareita ja junioreja, joista jokainen hoitaa oman tonttinsa ammattiylpeydellä. Siksi meidän onkin helppo tituleerata itseämme Kaartinkaupungin olohuoneena.

Keittiöfilosofiassa pohjoismainen kärki

Keittiöfilosofiassa on keittiöpäällikkö Karri Knaapilan mukaan selkeä pohjoismainen kärki, mikä näkyy raaka-ainevalinnoissa läpi linjan aina aamiaisesta kokous ja á la carte-tarjoiluun saakka. - Valmistamme yksinkertaista, pohjoismaista ruokaa ja käytämme sesonkien parhaita raaka-aineita.

Pohjoismaisuus, jota Krog Robassa kutsutaan Nordic Madnessiksi, tarkoittaa Knaapilan mukaan esimerkiksi sitä, että á la carte-listan Wallenbergare onkin valmistettu hauesta ja alkuruokalistalta löytyy tanskalaisia Smörrebrödejä. Aamupalalla puolestaan silmät avaa pirteänkeltainen tyrnishot! - Suomalaisuus näkyy luonnollisesti vahvimmin, koska raaka-aineet tulevat läheltä. Käytämme keittiössämme paljon suomalaista kalaa: haukea, siikaa, kuhaa, ahventa ja jopa lahnaa.

Asiakkaiden suosikiksi onkin noussut Haukiwallenbergare, mutta kasvisproteiinin trendikkyydestä huolimatta Krog Roban listan rehellinen, kunnon pihviannos bearnaisekastikkeella on Knaapilan mukaan toinen á la carte-listan suosikki.

Aukioloajat:

Aamiainen tarjolla:

ma-pe 6.30 - 10.00

la-su 7.30 - 11.00

Kesällä 26.6. - 6.8.aamiainen tarjolla joka päivä 7-11

Ma-to 11.30 - 14 / 17 - 23

perjantai 11.30 - 14 / 17 - 00

lauantai 12.30 - 24.00

sunnuntai 12.30 - 15.00

Tarjoilemme lounasta joka arkipäivä kello 11.30 - 14.00 (viimeiset tilaukset 13.30) Brunssimainen All day breakfast tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin 12.30 - 15.00 (lounas ja breakfast LOMALLA 26.6. - 6.8., Krog Roba avaa ma-la klo 17)

Osoite:

Pieni Roobertinkatu 1-3, 00130 Helsinki, Suomi

Chef

Karri Knaapila

”Vaikutteita voi ammentaa mistä vaan, kunhan kulkee aistit auki”

”Ennen Krog Robaa työskentelin ravintola Haviksessa keittiöpäällikkönä reilut 2,5 vuotta ja sitä ennen mm. Klaus K:ssa, Sipulissa ja Kulosaaren Casinolla. Vuonna 2005 olin mukana avaamassa Klaus K.ta eli kokemusta alalta on kertynyt jo mukavasti.

Olen aina tiennyt, että keittiöhommat ovat minun juttuni. Rummuttelin kuulemma jo kolmivuotiaana kattiloita eli siitä se varmaan sitten lähti. Ruoka on ollut minulle aina tärkeä asia elämässä, ja kouluttauduin kokiksi 90-luvulla Hämeenlinnassa.

Parasta työssä on itsensä toteuttaminen ja se, että oman käden jälki näkyy konkreettisesti lopputuloksessa. Toki oma roolini keittiössä on muuttunut vuosien varrella. Työskentelen nyt esimiehenä, jolloin on ajateltava kokonaisuutta, eikä vain omaa suoritusta. Nyt nautin siitä, että keittiötiimini viihtyy työssään ja pääsee toteuttamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Kun peukun alla on kymmenen kokin tiimi, on osattava johtaa hyvin, pidettävä hyvää huolta ihmisistä ja vaalittava näin laatua. Johdan keittiötiimiäni jämäkästi, valvon tarkkaan toimintaa, mutta luotan tekijöihin, sillä meillä on Krog Robassa aivan erinomainen keittiötiimi.

Omassa ruokafilosofiassani kala on tärkeä raaka-aine, samoin estetiikka eli lopputuloksen on paitsi maistuttava, mutta myös näytettävä hyvältä. Haluan, että raaka-aineet voi tunnistaa lautasella. Tykkään klassisista jutuista, kuten esimerkiksi laadukkaasta Bearnaise-kastikkeesta, joka muuten löytyy tällä hetkellä Krog Roban listalta pihvin kaverina!

Haen inspiraatiota työhön vuodenajoista. Kevät on itselleni erityisen inspiroivaa aikaa, kun luonto herää henkiin. Vaikutteita voi ammentaa mistä vaan, kunhan vain kulkee aistit auki!

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Ottaisin mukaan kotimaisia marjoja ja sieniä, sillä ne ovat herkullisia ja monipuolisia raaka-aineita. Molemmissa on runsaasti ravintoaineita, joten niiden avulla pärjäisin saarella melko pitkään etenkin, jos ne ovat kuivattuja. Sienisekoituksesta keittelisin sitten saarella liemiä ja keittoja.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Pieni Roobertinkatu 1-3, 00130 Helsinki, Suomi