Juuri

Helsinki

/

Nice dining

/

suomalainen

Suomalainen ruoka uudella tavalla

Juuremme tässä maassa. Suomalainen ruokakulttuuri ja -perinne uudella tavalla.

Ravintola Juuri perustettiin, koska se oli perustettava. 2000-luvun alkupuolella suomalainen keittiö ei ollut suosituimpien joukossa, vaikka monet suomalaiset raaka-aineet hakevat laadussa vertaistaan. Juuri syntyi takomaan rumpua kotimaisten makujen puolesta ja osoittautui menestykseksi pian avaamisensa jälkeen.

Keittiöfilosofiamme kulmakiviä ovat paikallisuus, puhtaus ja autenttisuus. Se rakentuu aidoista mauista, rönsyilevästä intohimosta, villeistä yrteistä, puolihulluista ideoista, rakkaudesta pientuottajien huippu raaka-aineisiin sekä taidosta valmistaa niistä uusia makuelämyksiä. Talon erikoisuuksia ovat Sapakset eli suomalaiset alkupalaset.

Juomaportfoliomme painottuu oman viinimaahantuonnin laadukkaisiin pien- ja artesaanituottajiin sekä vuosien varrella tiivistettyyn yhteistyömaahantuojien viineihin.

Uskomme vakaasti, ettei laadukkaan ja herkullisen ruoan tarvitse olla ylettömän kallista ja osoitamme sen käytännössä joka päivä. Tämä jos mikä kannustaa meitä ponnistamaan entistä korkeammalle ja pidemmälle.

Aukioloajat

Ma - Pe 11.30 - 23 lounas 11.30-14.30 Keittiö kiinni arkisin 14.30 - 17
La 12 - 23
Su 16 - 23

Osoite

Korkeavuorenkatu 27, 00130 Helsinki

Chef

Jukka Nykänen

"Sanat ovat halpoja. Antaa tekemisen puhua"

Jukka nauttii saadessaan tehdä haluamaansa työtä loistavien ja omistautuneiden ihmisten kanssa, jotka ovat sitoutuneet seuraamaan häntä ja ovat mukana kehittämässä ruokatuotetta. Hänelle on tärkeää työskennellä tuottajien ja raaka-aineiden parissa, jotka ovat hänen ideologiansa ja ajatusmaailmansa mukaisia. - Pientuottajat ja luomu ovat tänän päivänä monen huulilla. Mikäpä sen parempaa, sillä olemme Juuressa tuoneet niitä suomalaisten herkuttelun keskiöön jo retiisiä vaille vuosikymmenen verran. Suosimme pientä ja kotimaista useastakin syystä, joista maku ei ole lainkaan vähäisin. Nojaamme raaka-aineissamme neljän T:n sääntöön: tasokkaita tuotteita tutuilta tuottajilta. Raaka-aineiden kuljetusmatkojen jäädessä lyhyiksi, tuotteet saapuvat ruokapöytään tuoreina. Pientä ja kotimaista on ilo suosia.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Arvontakone osuu porsaaseen ja raparperiin. Ensimmäinen monipuolisuutensa vuoksi, toinen kuvastamaan uutta alkavaa sesonkia

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Korkeavuorenkatu 27, 00130 Helsinki