Juurella

Seinäjoki

/

Nice dining

/

Suomalainen

Juurella ravintolassa toimii vahvasti kaudessa elävät menut, vilpitön palvelu sekä laadukkaat viinit.

Parasta Pohjanmaalla

Jani Unkerin ja Miia Keski-Nikkolan yhteisestä haaveesta syntyi 2012 Juurella ravintola, jonka kivijalkana toimii vahvasti kaudessa elävät menut, vilpitön palvelu sekä laadukkaat viinit. Tunnelmallinen ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa torin laidalla idyllisessä Vaasantalossa.

Juurella on Seinäjoen paras laadukas ruokaravintola, joka tarjoaa suomalaista, lähialueen raakaaineista valmistettua ruokaa.

Keittiöfilosofiamme ytimen muodostavat perinteiset raaka-aineet ja perinteisten reseptien makuyhdistelmät. Haluamme lainata mummon reseptistä lampaan ja kaalin ja valmistaa ne yhdessä uudella twistillä.

Juurella viinifilosofiassa viinit eksyvät viinikaappeihin, mikäli ne ovat laadukkaita ja mielenkiintoisia ja sopivat ruokiimme. Haluamme tuoda esiin mielenkiintoisia ja uusia makuja viineissämme, klassikkoja unohtamatta! Siksi meille viinin valinnassa tärkeintä ovat tuottajat, jotka ovat uskollisia laadulle ja alkuperälle.

Suosituksemme ruokalistalta on Matka maakuntaan menu. Se on läpileikkaus meidän ravintolamme ruokafilosofiasta. Menu on osoitus siitä miten käytämme perinteisiä raaka-aineita innovatiivisesti uusin keinoin. Aterian päätteeksi suosittelemme Kaffiinon paahtamaa Juurella-kahvia, jota voi ostaa myös mukaan.

Ti – la klo 16 alkaen

Su ja ma suljettu


Keskustori 1, 60100 Seinäjoki

Chef

Joni Pukkinen

”Ääntä kohti”

Keittiömestarimme Joni on pedantti. Jonilla teot puhuvat puolestaan ja hänelle laatu on äärimmäisen tärkeää. Joni on myös ryhmänkokoaja, hän pitää Juurella-perheen kasassa.

- Minulle on työssäni tärkeää ihmiskontaktit ja ihmistapaamiset työyhteisön kanssa sekä eritoten asiakkaiden kanssa. Sitä ei voita mikään, kun näkee asiakkaan poistuvan ravintolasta tyytyväisenä ja innoissaan kokemastaan, Pukkinen toteaa.

Inspiraatiota Joni hakee paljon metsästä. - Harrastan metsästystä ja sitä kautta luonto on minulle tärkeä latautumispaikka ja samalla luovuuden lähde. Mutta väkisinkin nykypäivänä inspiraatiota tulee paljon myös sosiaalisesta mediasta. Myös muissa ravintoloissa ruokailu inspiroi; ateriat ja uudet jutut saavat miettimään, että miten me tekisimme tämän?

- Historia vaikuttaa työhöni. Pidän vanhoista tarinoista ja keittokirjoista ja monesti niiden vaikutteet tulevat vaivihkaa esiin annoksissa. Aina ei heti huomaa, että tämäkin juttu pohjautuu ruokaperinteisiin. Erään annoksen inspiraatio on tullut myös hiekkalaatikolla lasteni kanssa leikkiessä. Kivet pyörähtivät annoksessa mallilleen.

Juurella keittiö on tekniikaltaan skandivaanis-ranskalainen. - Taustalla ranskalainen keittiö mutta pinnalla vahva pohjalainen ote, selventää Pukkinen.

Joni sanoo Juurella keittiötä myös sopivan kompaktiksi, sillä siellä ei tule liikaa askelia. - Ja on se myös hauska paikka!

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Keskustori 1, 60100 Seinäjoki