Happy Jazz Club Storyville

Helsinki

/

Everybody dining

/

Bistro

Storyville - live-musaa ja ruokaa yöhön asti

Eduskuntatalon takana sijaitseva Happy Jazz Club Storyville on rankattu yhdeksi Euroopan parhaimmista jazzklubeista. Storyville viihdyttää asiakkaita kotimaisilla ja ulkomaisilla jazz-yhtyeillä neljänä iltana viikossa. Storyvillessä pääsee myös herkuttelemaan cajun creole -keittiön antimilla iltaisin aina 02:een asti. Voisi jopa sanoa, että Storyville ravitsee vatsaa ja sielua, sillä tarjolla on paitsi hyvää musiikkia, myös maistuvaa ruokaa ja juomaa. Ei siis ihme, että Storyville on lunastanut paikkansa ehdottomana legendana Helsingin musiikki- ja ravintolakentässä. Storyville on Happy Jazz-place, koska ihmisillä pitää olla hauskaa!

Sydän cajun-creole -keittiössä

Storyvillen keittiöfilosofia nojaa vahvasti cajun-creoleen, joka oli alun alkujaan keittiön punainen lanka. Lähes 25-vuotiseen historiaan mahtuu paljon, joten välillä on kokattu myös amerikkalaista, mutta nyt keittiössä on palattu cajun-creole-keittiön juurille. Kesäterassin grillimenussa näkyy sama linja, mutta lisämausteeksi on otettu hitunen Karibiaa. Ja kuten muutoinkin Storyvillessä, maut ovat taatusti aitoja, sillä keittiössä häärää vakioporukan lisäksi myös kaksi karibialaista kokkia.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Storyville on perheyritys, joten pyysimme yrityksen perustajaa Jorma Railonkoskea kertomaan Storyvillen syntyhistoriasta. ”Hyppäsin mukaan ravintolabisnekseen 40 vuotta sitten rakennusalalta. Suunnittelin aluksi jazz-klubia Tapiolaan Keskustornin huipulle, mutta sijainti ei tuntunut hyvältä. Parin vuoden kuluttua minulle tarjottiin Museokadun tiloja ja minulle tuli heti tunne, että tämä paikka vain odottaa hyvää liikeideaa. Minulta sellainen löytyi valmiiksi takataskusta, joten Jazzklubin perustamista Museokadun kulmaan ei tarvinnut kauaa miettiä.

Kukaan ei aluksi uskonut bisnesideaani ja kovasti oli valloillaan epäilystä, voiko jazzklubia pyörittää Helsingissä ilman valtion tukea. Eräskin Yleisradion toimittaja kysyi minulta avajaisissa, että entä jos paikka ei menestykään, mitä sitten? Vastasin hänelle, että en ole sitä edes miettinyt, koska minun ei tarvitse. Ja oikeassa olin, sillä Storyville lähti liitoon kuin raketti – ja hyvin meillä menee edelleen.

Storyvillestä on tullut vuosikymmenten saatossa instituutio. "Meillä ei ole vaikeuksia saada tänne soittajia ulkomailtakaan, koska meidät tunnetaan eli imua on!”

Aukioloajat:

Streetbar:

ti 19-02

ke-to 19-03

pe 17-04

la 19-04

Alakerta:

to 19-03

pe-la 19-04

Keittiö:

to 19-24

pe-la 19-02

Osoite:

Museokatu 8, 00100 Helsinki

Chef

Niklas Nybom

”Aina täysillä”

Isäni oli keittiömestari, joten olen käytännössä kokannut koko elämäni ja seurannut alalle isäni jalanjälkiä.

Ruokafilosofiaani kuuluu se, että keittiössä ei pidä liikaa pelleillä: raaka-aineita on kohdeltava hyvin ja kunnioittavasti.

Parasta työssä on se, että koskaan ei ole tylsää. Keittiössä joutuu harvoin (tai ei koskaan) pyörittelemään peukaloita. Meillä on Storyvillessä mahtava keittiötiimi, jota pyrin johtamaan melko rauhallisella otteella. Storyvillen keittiöporukka on sen verran pieni, että käytännössä kaikki johtavat itse itseään.

Haen inspiraatiota työhön vähän kaikkialta. Kulinarismi kehittyy jatkuvasti, joten on syytä pitää silmät ja korvat auki! Toki uusia ideoita tulee myös toisilta kokeilta.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Perunan ja sipulin.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Museokatu 8, 00100 Helsinki