Goodwin the Steak House

Helsinki

/

Everybody dining

/

Pihvi

Goodwin on laadukkaaseen ja hyvin valmistettuun lihaan erikoistunut ravintola.

Goodwin on laadukkaaseen ja hyvin valmistettuun lihaan erikoistunut ravintola. Konseptin lähtökohtana on 1930-luvun amerikkalainen pihviravintolatraditio, jossa annokset ovat suuria ja pihvit vielä suurempia. Nahkasohvat, hämyinen valaistus ja kaiuttimista soiva jazz luovat miehekästä tunnelmaa, johon 300 gramman petite tender-pihvit sopivat loistavasti.

Tarkkaan valikoitua lihaa

Goodwin käyttää tarkkaan valikoitua lihaa annoksissaan. Jokainen työntekijä on liha-alan intohimoinen asiantuntija. Ravintolan suosituin annos on Filet Mignon, kahdensadan gramman ylellinen lihanautinto. Keittiömestari Elgiz Abdulkhakov on luonut viimeisimpänä uutuutena kasvismenun liharuokien kylkeen.

– Vaikka pitäydymme klassisessa amerikkalaisessa pihvitraditiossa, kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita ja uusia trendejä, hän kertoo.

Ensimmäinen Goodwin perustettiin Tallinnaan vuonna 2009. Helsingin Goodwin on tarjoillut pihvejä jo yli neljän vuoden ajan. Uusin tulokas on Espoon Isossa Omenassa toimiva ravintola, joka avattiin yli vuosi sitten.

Goodwin the Steak House

Eteläranta 14, 00130 Helsinki

Tel.: +358 (0) 50 4198 000

info@steak.fi
Avoinna joka päivä 11-23

Osoite

Eteläranta 14, 00130 Helsinki

Chef

Elgiz Abdulkhakov

Laatu on tärkeintä, ei määrä tai nopeus

Elgiz Abdulkhakov on toiminut Goodwinin keittiömestarina kaksi vuotta. Hän on vastuussa sekä Helsingin että Espoon Ison Omenan Goodwin-ravintoloista. Pihvien äärellä hän on häärinyt jo 15 vuotta saaden oppinsa ensin Chicagossa ja sitten Moskovassa.

­– Tällaisen ruoan äärellä yhdistyvät tuli, savu, liha ja kova työ. Tämä on miehekästä ruokaa.

Abdulkhakov on suunnitellut Goodwinin listalle viimeisimpänä uudistuksena erillisen kasvismenun. Keittiömestarin sanojen mukaan kaikille halutaan tarjota jotakin.

Keittiössä Abdulkhakov kuvailee olevansa kuin kapellimestari, joka johtaa koko orkesterin huippuvireiseen suoritukseen.

– Kunnioitan tiimiäni. Haluan antaa kaikille mahdollisuuden näyttää osaamisensa ja antaa parastaan. Tärkeintä on saada koko systeemi toimimaan ja ohjata kaikkia yksilöllisesti heidän tarpeidensa mukaan.

Abdulkhakovin motto on "laatu on tärkeintä, ei määrä tai nopeus." Hän on ylpeä annosten laadusta ja talon nimikkokomponenteista, kuten Goodwinin kastikkeesta ja talon omasta salaatista.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Kirveen ja sytyttimen. Ruoan suhteen valittaessa mukaan tulisi Black Angus-lihaa ja pullo siihen sopivaa punaviiniä.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Eteläranta 14, 00130 Helsinki